Кабинет, оборудван с учебно-тренировъчен модел на палубни корабни устройства за

...
Кабинет, оборудван с учебно-тренировъчен модел на палубни корабни устройства за
Коментари Харесай

Нов кабинет с най-съвременни учебно-тренировъчни модели бе открит в ПГ по речно корабостроене и корабоплаване в Русе

Кабинет, оборудван с учебно-тренировъчен модел на палубни корабни устройства за образование на учениците от три специалности, свързани в речното корабоводене, характерните машини и механизми, както и електрообзавеждането на съответните съдове бе открит през днешния ден Професионалната гимназия по речно корабостроене и мореплаване в Русе.

Поздравления към шефа инж. Ивелина Георгиева и педагогическия екип бяха отправени от името на регионалния шеф Анатоли Станев. „ Пожелавам на Вас и екипа Ви здраве, безстрашие и триумфи във всяко начинание! Благодаря Ви за неуморния възторг и ентусиазъм, с които работите и възпитавате идващите генерации експерти в областта на превоза и логистиката! Русе е град с дългогодишни обичаи в корабоплаването, а Вашата институция е измежду стожерите на това дело в района “, се споделя в написаното от Станев.

Сред гостите на събитието бе и заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие Златомира Стефанова. „ Достойно е да си ученик на Вашето образователно заведение, което към този момент повече от половин век приготвя по този начин нужните за града ни фрагменти, подготвени в нелеката специалност на речното корабоплаване “, сподели тя и благодари на шефа и педагогическия екип за всекидневните старания, безрезервност и професионализъм, с които въодушевяват и увличат младите по пътя към знанието. „ Желая на Вас и на целия педагогичен личен състав здраве и ентусиазъм, а на учениците Ви – да получават с лекост нови познания и с труд и непримиримост да разпрострат гениите си “, добави още заместник-кметът Стефанова.

Кабинетът дава опция в учебно заведение учениците да усвоят нужните професионални умения, с цел да отидат задоволително готови във компаниите и там да бъдат зачислени като същински членове на екипажа. Стойността на инвестицията е в размер на 25 000 лв., обезпечени от държавния бюджет по план „ Подкрепа за дуалната система на образование “ на Министерството на образованието и науката. Понастоящем в учебното заведение се образоват общо 240 възпитаници в 11 паралелки от 8 до 12 клас. От тях 53-ма са в дуална форма на образование. Припомняме, че тази година за първи път бе сбъднат банкет в компетентност „ Локомотиви и вагони “, където се образоват 13 възпитаници в дуална форма.

На събитието участваха още началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева, изпълнителният шеф на Изпълнителната дирекция за изследване и поддържане на река Дунав Ивелин Занев, ръководителят на Русенската търговско-индустриална камара Милен Добрев, представители на Транспортния факултет към районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев, изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева, представители на частния бизнес, преподаватели и възпитаници. Учебно-тренировъчният модел на палубните корабни устройства, който ще служи за образование на възпитаници от няколко специалности, получи и своето име на спонтанна гала от дребната Ника Занева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР