Журналистката Светослава Стаева, бивша Тадаръкова, стана жертва на имотната мафия,

...
Журналистката Светослава Стаева, бивша Тадаръкова, стана жертва на имотната мафия,
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Имотна мафия удари бившата жена на Тадаръков - Светослава

Журналистката Светослава Стаева, някогашна Тадаръкова, стана жертва на имотната мафия, завлечена от строителен бизнесмен, който от години мамел с пари и жилища стотици новодомци по думите й. Поредните завлечени са в новостроящ се блок край Околовръстното шосе, разкрива тя.

Шефът на компанията " Елит билд груп " Албен Галев е трансферирал активите си на нова компания, която няма ангажимент да довърши блока с разкупени " на зелено " жилища, останал без Акт 16, някои от които даже е продал наново на трети лица, нито да върне към този момент платените пари на клиентите си и няма адресна регистрация, с цел да бъде открит, въпреки да е остарял познайник на редица излъгани жители, както излиза наяве и от Агенцията по вписванията. Журналистката сподели документи за това, както и контракти с компанията му.   

Ще успее ли Светослава да си получи парите за недостроения и загубен към този момент апартамент? Ще пристигна ли предприемачът на уречената среща и какъв брой души вместо да се снабдят с жилище, ще пият по една студена вода поради него?

" Строителите са трансферирали освен моя апартамент, само че и други хора, които са си капарилали, на други компании без никакъв капитал. Моят апартамент е даден на компания на дъщерята на притежателя с капитал от 2 лева Така се оказва, че даже и да ги осъдя, аз няма какво да взема. Аз съм единствената, която не съм платила, дала съм само капаро от 1000 евро. По контракт нямат право да продават това, което е капарирано и се пробват да ни преметнат. Има хора, които са го платили напълно и са си създали ремонт и се пробват да живеят, само че към този момент година и половина не получаваме Акт 16 ", разкрива Тадаръкова.

Компанията се опитвала да трансферира цялата си благосъстоятелност на други компании, с цел да се отърве от пробремите. В същото време строели други кооперации и евентуално щели да излъжат и други хора, счита Тадаръкова.

" Всеки човек, който заплаща на зелено може да бъде измамен. Това ми сподели моята адвокатка, която има опит с сходни случаи, като хората сега купували освен на зелено, само че даже единствено на чертеж. Не е ли нелегално да взимат от хората авансово пари и да строят с тях, като след това не се знае какво се случва с тези пари. Така е сигурна измамата.

Този блок се обитава от 40 фамилии, които в този момент са излъгани. А това не е първият случай на тази компания ", съобщи още журналистката. По думите й това не е първият случай на машинация от тази компания. 

Тадаръкова се закани, че ще подаде тъжби до всички способени органи , в това число и ДНСК, които към този момент издават Акт 16 и да се види на какво съображение се трансферират жилищата на мними компании. Журналистката и водещата от ПИК TV Ива Николова вършат разкритията пред офиса на компанията, където чакат за среща със притежателите, излъгали хората със строителството.

Пред камерата на ПИК TV брачната половинка на притежателя на компанията съобщи, че няма да даде жилището на Тадаръкова, а ще й върне парите - 1000 капаро и жилище няма да получи.

" Мъжът ми излезе от компанията и нищо не е трансферирал. Ние нямаме нищо общо, не сме към този момент притежатели на тази компания, тъй като имаше отговорности към строителната му компания и се разбра с сътрудниците му, че ще излезе. Не си е зарязал бизнеса. Ние си имаме строителна компания " Елит билд " и имахме присъединяване в " Елит билд груп ", където беше строител и вложител. В един миг втората компания имаше отговорности към него, изпокараха се с сътрудниците и взеха решение той да излезе от компанията и те да му връщат парите. Ние нямаме нищо общо ", съобщи на дамата на Албен Галев, която бе безапелационна, че мъжът й е върнал парите на хората, които са капарирали, само че няма по какъв начин да им дадат жилищата.

Галева и Тадаръкова влязоха в невъобразим спор в ефир, хвърляйки си разнообразни обвинявания и заплашвайки се със съд и нотариални предложения.

" Искаш да ти дадем апартамент по-скъпо към този момент с 20 000 евро, против твоето капаро от 1000 евро. Ами аз по тая логичност капарирам цяла София с по 1000 евро, и да желая да ми продават на ниски цени. Не е ваша работа за какво този блок няма Акт 16. Отидете - има си съд и прокуратура и се оправяйте ", съобщи Галева и избяга от камерата на ПИК TV. На собствен ред журналистката удостовери, че точно това ще направи и ще сезира прокуратурата и ДНСК за нейния апартамент, като разкри и че има комшии, които са давали по над 200 000 евро за жилища и в този момент не могат да ги употребяват, а със лични пари си довършват блока. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР