Журналисти от Южна Америка разказаха как са били задържани от

...
Журналисти от Южна Америка разказаха как са били задържани от
Коментари Харесай

Как Меси и Марадона спасиха журналисти в Украйна

Журналисти от Южна Америка описаха по какъв начин са били арестувани от украинските управляващи преди дни по съмнение, че може да са съветски шпиони. Те обаче са съумели да се измъкнат поради любовта си към футбола и в частност към Лионел Меси и Диего Марадона.

Представители на аржентинската телевизия Telefe влезнали на територията на Украйна, с цел да отразяват войната с Русия. Те обаче били спрени и арестувани на един надзорен пункт, след което откарани за разпит в полицейско ръководство.
 Журналисти Telefe
“Взеха ни всички документи, камери и телефони и ни водиха за разпит - споделя чилийският публицист Даниел Матамала. - Първият разпит беше под напрежение, тъй като това е страна, която се намира във война. Съответно подозират всекиго, че е пакостник или разузнавач. Тогава обаче един от служителите на реда видя паспортите на моите аржентински сътрудници и наред с доста думи на украински той изрече две, които ние разбрахме: “Меси ” и “Марадона ”. Тогава към този момент всичко се промени. Нашият оператор Жуан Самудио им сподели своя татуировка на Марадона на прасеца. Друг сътрудник пък - Гийермо Паниса, получи назад телефона си и от него им сподели своя фотография с Лео Меси. ”
 Марадона татуировка
Въпросният Паниса със фотографията на Лео добавя: “Това ни оказа помощ да се измъкнем. Меси, благодаря ти за фотографията и по тази причина, че си аржентинец ”.
 Меси Паниса публицист
Интересното е, че по принцип въпросният публицист не е желал да се снима с Меси. “Беше на Копа Америка преди 14 години. Аз желаех да се фотографирам с Роберто Аяла, само че пък единствено младият Лионел беше там тогава ”, споделя Паниса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР