Журналисти от Чехия и Полша принудиха във вторник вечер в

...
Журналисти от Чехия и Полша принудиха във вторник вечер в
Коментари Харесай

Дуда и Земан анализират Радев по цитата: Да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с бензин - Свят

Журналисти от Чехия и Полша принудиха във вторник вечер в граничния град Наход президентите Милош Земан и Анджей Дуда да проучват българския си сътрудник Румен Радев и позицията му срещу даване на военна помощ за Украйна. Радев попадна в общ подтекст с претендента за президент на Чехия Андрей Бабиш, който в спор в неделя разгласи, че, в случай че Полша или балтийските страни бъдат нападнати, той няма да прати армия на помощ.

Репортерите питаха по какъв начин думите на Бабиш и на българския президент Румен Радев, „ да даваме оръжия на Украйна значи да гасим пожара с бензин “ оказват въздействие на единството на съдружниците в границите на НАТО.

" В Чешката република, а в прочут смисъл и в България върви предизборна акция, у нас преди президентските избори, в България преди парламентарни (…) и някои изказвания, които биха могли да бъдат извадени от подтекста, могат да подействат като взривно устройство ", разяснява чешкият държавен глава Милош Земан. " Моля не вземайте насериозно някои жалки и недомислени изказвания “ , прикани още той.

Президентът на Полша Анджей Дуда от своя страна отговори, че българският президент е военачалник и се опита да излезе от обстановката с шегичка.

„ Питането на военачалник за предаване на военна техника на друга страна, даже като помощ, води до такава степен, че да му се появят сълзи на очите, когато си намерения за това, че би трябвало да даде оборудването, което е на въоръжение в неговата войска (…). На политиците им се получава по-лесно “, сподели Дуда, само че посочи, че го споделя „ с усмивка “, т.е. че се майтапи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР