Журналистът Николай Кръстев е доволен от представянето на плувците ни

...
Журналистът Николай Кръстев е доволен от представянето на плувците ни
Коментари Харесай

Николай Кръстев: Йосиф Миладинов е най-големият талант в българското плуване

Журналистът Николай Кръстев е удовлетворен от представянето на плувците ни на международното състезание по плувни спортове в Будапеща, Унгария

Издателят на списанията " Плуване и водна топка " и " Спринт " съпостави триумфите на състезателите ни с достиженията от близкото минало.

" Българите изрично се показаха доста добре, на фона на всичко случило се преди шампионата и на фона на целия безпорядък в българския спорт. 13-о място на Габриела Георгиева и 13-о място на Любомир Епитропов са нещо съществено. Любомир направи същото нещо и на Олимпиадата в Токио. Габриела за първи път е на полуфинал. При дамите сме имали присъединяване единствено на едно международно състезание - през 1986 година в Мадрид. Там Таня Богомилова печели сребро и бронз ", напомня той.

Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров не взеха присъединяване на надпреварата.

" Йосиф след Олимпийските игри не тренира няколко месец, изкара коронавирус, има другари, които не му се отразяват добре. Сега се върна в Швейцария, откъдето потегли към огромното плуване. Иска ми се Йосиф да осъзнае, че той е най-големият гений, раждал се в българското плуване, най-малко в последните 30 години. Ако добави усърдие и дисциплинираност, той може да направи страхотни неща. Калоян Левтеров получи нелепа травма по време на едно фамилно събиране в Кюстендил ", добави той.

Вижте и усещанията му от върховете на международното състезание по плувни спортове във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР