Журналистът Иво Никодимов, който вчера беше пребит в Борисовата градина,

...
Журналистът Иво Никодимов, който вчера беше пребит в Борисовата градина,
Коментари Харесай

Иво Никодимов: Запомних лицето на един от нападателите, не ме е страх

Журналистът Иво Никодимов, който през вчерашния ден беше пребит в Борисовата градина, съобщи пред NOVA, че към този момент се усеща по-добре и чака да го оперират във Военномедицинска академия. Той още веднъж си спомни за нападението в парка:
 
" Това, което се случи, е едно нищо непровокирано нахлуване. Тръгнах по съществена алея на Борисовата градина от алея " Яворов " до парк-хотел " Москва " и след към 20 минути, откакто навлязох в Борисовата градина, ме нападнаха с юмруци няколко момчета. Опитах се да ги попитам за какво го вършат, само че те отговаряха само с юмруци ”, съобщи Никодимов.

Нападнаха журналиста от Българска национална телевизия Иво Никодимов (ВИДЕО)
 
Той описа, че прекосяването му по този маршрут е било напълно инцидентно и извънредно, защото в този ден е имал спогодба с другари в тази посока. Затова изключи версията да става въпрос за планувано нахлуване.
 
" Сам избрах този маршрут, по който да потегли. Не имам вяра да е нещо планувано посредством следене ", добави той.

Издирват нападателите на Иво Никодимов, ревизират камери
 
Иво Никодимов изясни, че полицията работи по разнообразни версии за случилото се, а той самият е разгледал доста фотоси на възможни обвинени.
 
" Снощи до късно разгледах към 4000 фотоси с концепцията да разпозная някое от тези лица. Запомних лицето на един от нападателите. Бяха млади момчета, към 22-годишни, близо 1.80 м високи, спортни натури. Единият от тях, когато потегли да ме рита, видях, че е с кубинки. В този миг клекнах ниско долу и се разминахме с неговия ритник ”, сподели още Иво Никодимов.

Полицията трансформира защитата в региона към Борисовата градина
 
Около минута след нападението, причинителите бягат.
 
" Тъкмо потеглих да си изваждам салфетки от раницата и зад мен чух мъжки глас, който сподели: " Мога ли да ви оказа помощ с нещо? " Обяснението ми е, че те са видели, че този човек потегля по алеята и по тази причина са избягали ", сподели той.

Българска национална телевизия: Агресията против публицисти е разпра със свободата на словото
 
Иво дефинира побоя над него като " закононарушение от ненавист ". 
 
" Не ме е боязън. Смятам, че такива неща ни се отразяват. Не би трябвало да даваме опция на такива условия да трансформират живота ни ", сподели още журналистът Иво Никодимов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР