Журналистът Ивайло Данаилов, бивш медиен съветник на Сергей Станишев от

...
Журналистът Ивайло Данаилов, бивш медиен съветник на Сергей Станишев от
Коментари Харесай

Ивайло Данаилов vs. Кирил Вълчев за шеф на БТА

Журналистът Ивайло Данаилов, някогашен медиен консултант на Сергей Станишев от времето му на министър председател, също влиза в борбата за Българска телеграфна агенция. Той ще се конкурира за поста с острието на „ Дарик радио ” Кирил Вълчев.

Данаилов е номинацията на Българска социалистическа партия за началник на Агенцията. Кандидатурата му бе импортирана в деловодството на Народното събрание от групата на социалистическата партия през днешния ден - в последния ден, когато депутатите могат да вършат номинации за идния конкурс.

Ивайло Данаилов е публицист и преводач. Неговата кариера потегля точно от Българска телеграфна агенция, където той стажува още като студент. Впоследствие стартира работа като преводач и кореспондент в отдела " Информация за чужбина ", а по-късно и във " Вътрешна информация ".

След време Данаилов става част от екипа на " 168 часа ", а след това още веднъж се връща в Българска телеграфна агенция към този момент на управителна служба - основен редактор на " Пресфото ". Именно тогава той инициира в Българска телеграфна агенция да бъдат купени цифрови фотоапарати, които са първите в българските медии. Същевременно той стартира и дигитализацията на архива на Българска телеграфна агенция.

Кирил Вълчев е публицист и правист, кариерата му също е обвързвана с Българска телеграфна агенция, на която много време е бил юрист. Вълчев от дърги години води седмичното обзорно предаване „ Седмицата ” по „ Дарик радио ”. Кандидатурата му е импортирана от осмината депутати на ГЕРБ в медийната комисия, отпред с ръководителя й Вежди Рашидов. Сред тях са Тома Биков, Красимир Велчев и Евгени Будинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР