Журналистът Христо Грозев все още не знае каква е причината

...
Журналистът Христо Грозев все още не знае каква е причината
Коментари Харесай

Христо Грозев: Все още не знам за какво ме издирват в Русия, четири държави ми предложиха помощ

Журналистът Христо Грозев към момента не знае каква е повода да бъде търсен от Руската федерация, само че български правоохранителни органи към този момент са се свързали с него.

Пред Българска национална телевизия той съобщи, че към този момент остава отвън Европа и ще продължава със своите следствия.

Въпреки че не знае каква е повода да бъде търсен, Христо Грозев е очаквал офанзива от Руската федерация против него.

" Бях предизвестен от хора близки, до Кремъл, че към края на годината ще възобновят интереса си към " Белингкат " и към мен. Един тип, това е продължение, още откакто публикувахме следствието си за отравянето на Алексей Навални, само че войната, която продължи по-дълго, в сравнение с се е очаквало, на практика попречи на техните опити да се разправят с нас ", съобщи Грозев.

Той разяснява и написаното в съветските медии незабавно след оповестяването му за търсене.

" Ако е истина това, което държавната медия " РИА новости " заяви като се базира на личен източник, че са повдигнали обвиняване против мен въз основа на техния съветски закон, който цензурира покриване на войната - това за мен е необичайно, тъй като е допустимо най-слабото обвиняване, което могат да измислят. На задграничен публицист да забранят да написа за войната ", уточни Грозев.

Според него и с това предследване се цели превантивно да бъде затворена устата на интернационалните публицисти за протичащото се в Русия. Христо Грозев е получил покана за отбрана от няколко европейски страни.

" Европейски страни предложиха помощ. Това са страни като Естония, Литва, Швеция, Австрия, в която живее фамилията ми. Така че се надявам да бъде доста мъчно да се одобряват ограничения срещу мен от Кремъл ", сподели той.

Журналистът посочи, че освен няма да разреши да бъде сплашван, само че това го е амбицирало да продължи още по-задълбочено работата си.

" Това, което направи Кремъл тази седмица, ме подтиква даже да прекъсна отпуската си и работим по нови следствия дружно с сътрудниците от " Инсайдер ", сътрудниците от съветските издания, с които сътрудничим и е допустимо да публикуваме последваща партида следствия още преди Нова година, само че при всички положения в околните две седмици ", описа той.

Към момента Христо Грозев е получил поддръжка и от четири от политическите партии у нас.

Поканен е и в Брюксел, с цел да запознае европейските депутати със протичащото се.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР