Журито на конкурса Автомобил на годината на България обяви имената на

...
Журито на конкурса Автомобил на годината
на България обяви имената на
Коментари Харесай

Автомобил на годината 2018 на България: И финалистите са …

Журито на състезанието Автомобил на годината на България разгласи имената на финалистите в главните категории на тазгодишното издание на конкуренцията и анонсира подробности по отношение на новостите около мероприятието на Прес Авто Клуб България (ПАК) за 2018-та година.

След извършеният в края на миналата седмица общ тест на номинираните автомобили, в категорията ЛЕК АВТОМОБИЛ на годината, до финалната фаза на състезанието доближават BMW 5-Series, Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30 и Opel Insignia, а в набиращият все по-голяма популярност КРОСОУВЪР сегмент претендентите са BMW X3, Dacia Duster, Hyundai Kona, Peugeot 5008 и Skoda Karoq.

В останалите категории, финалистите са:

МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН АВТОМОБИЛ
Isuzu D-MAX

ЕКО АВТОМОБИЛ
BMW i3
Hyundai Ioniq PHEV
Mini Countryman S E
Renault Zoe Z.E. 40
Volkswagen e-Golf

ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛ
BMW 5-Series
BMW 6 Gran Turismo
Infiniti Q60
Mercedes-Benz E-Class Coupe
Range Rover Velar

ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ
Ford Fiesta
Hyundai Kona
Nissan Micra
Suzuki Swift
Volkswagen Polo

Основната оригиналност и смяна в тазгодишното издание на конкурса Автомобил на годината на България е тази, че спечелилият във всяка една от шестте категории ще получи отличителен награден плакет за триумфа си, както и правото да взе участие в новата- седма, категория КОЛА НА ГОДИНАТА, и да се бори за влиятелната статуетка. Нейният притежател ще бъде избран с допълнително гласоподаване, което ще се проведе по време на самата финална церемония на 18 януари от 19 часа.





Конкурсът Автомобил на годината на България се провежда от Прес Авто Клуб България с общителното съдействие на верига бензиностанции OMV и домакинството от страна на София Ринг Мол и новия ресторант на негова територия Roma Bene .

По време на провелата се днес пресконференция, от ПАК оповестиха, че има тенденция за повишение на продажбите на нови коли в България, като очакванията и очакванията са тя да продължи и през тази година. Ако през 2016 година на всяка нова продадена кола в страната ни са се падали по 11 втора употреба, то през миналата година съотношението е 1:8.

Това се случва на фона съвсем нулевите преференции от страна на българската държава по закупуването на нов автомобил, включително и изцяло електрически или хибридни. В това отношение България изостава драстично от съвсем всички европейски страни, в които работят сполучливи стратегии за субсидиране и преференции, насърчаващи закупуването на нов и екологичен автомобил.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР