Журито взе решение относно присъдата за масовия стрелец в синагогата в Питсбърг

...
Журито, което обсъди присъдата за стрелеца, който уби 11 души
Коментари Харесай

Журито, което обсъди присъдата за стрелеца, който уби 11 души и рани още седем при масова стрелба в синагога в Питсбърг през 2018 г., взе решение, съобщава CBS Pittsburgh . Журито претегляше или смъртна присъда, или доживотен затвор. Присъдата ще бъде обявена в съда скоро.

Въоръженият мъж, Робърт Бауърс, беше признат за виновен през юни по всички 63 федерални обвинения, повдигнати срещу него във връзка с клането, включително обвинения за престъпления от омраза, довели до смърт .

Той откри огън в синагогата „Дървото на живота“ в Питсбърг в събота, 27 октомври 2018 г., по време на сутрешната служба в Шабат. Някои от жертвите бяха богомолци от две други конгрегации, Дор Хадаш и Нова светлина, които споделяха пространство в сградата заедно с Дървото на живота, най-голямото от трите. Въоръжен с пушка AR-15 и три пистолета, полицията каза, че той е крещял "Всички евреи трябва да умрат!" по време на стрелбата, която е най-смъртоносната антисемитска атака в историята на САЩ. Стрелецът беше прострелян няколко пъти от реагиращите полицаи и задържан.

Адвокатите на стрелеца, шофьор на камион с документирана история на антисемитски и насилствени екстремистки възгледи, за които той публикува онлайн, признаха по време на наказателния процес че той е отговорен за клането, но се фокусира върху психическото му състояние, повдигайки въпроси дали Бауърс е бил воден от омраза или шизофрения, когато е извършил атаката.

CBS Pittsburgh съобщи.

Журито установи, че Бауърс има право да бъде осъден на смърт през юли. Докато прокуратурата настояваше по време на процеса за смъртно наказание, адвокатите на стрелеца поискаха доживотен затвор без възможност за замяна. Джуди Кларк, адвокат на защитата, разказа в съда семейната история на стрелеца за психични заболявания и малтретиране, както и предполагаеми опити за самоубийство и хоспитализации, които според нея са го накарали да развие шизофрения, съобщи CBS Pittsburgh.

Съдия Робърт Колвил, който председателстваше делото, отхвърли искането на защитата за отмяна на процеса преди изслушването на присъдата във вторник сутринта.

Това е история, която се развива. Проверете отново за актуализации.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР