JPMorgan, водеща американска банка, прави значителни стъпки в областта на

...
JPMorgan, водеща американска банка, прави значителни стъпки в областта на
Коментари Харесай

Дигиталната валута на JPMorgan регистрира над $1 милиард дневни транзакции

JPMorgan, водеща американска банка, прави обилни стъпки в региона на цифровите финанси, като всекидневно обработва транзакции на стойност $1 милиард със личния си цифров токен JPM Coin.

Това акцентира бързото разбиране на блокчейн технологията от финансовата промишленост, което предефинира метода, по който институционалните клиенти движат парите си в международен мащаб.

Такис Георгакопулос, началник на отдел “ ” в JPMorgan, разкри амбициозни проекти за разширение на приложенията на JPM Coin. С настоящия дневен размер на транзакциите, надхвърлящ един милиард $, капацитетът за напредък е голям.

Банката се нарежда като пионер в потреблението на блокчейн за повишение на успеваемостта, сигурността и обслужването на клиенти, като в същото време понижава разноските. Въведена през 2019 година, JPM Coin улеснява най-вече заплащанията в долари сред институционални сметки в целия свят, като усъвършенства процесите на сетълмент.

Наскоро тя добави поддръжка за транзакции в евро, сигнализирайки за по-нататъшно разширение.

Това развиване показва възходящата взаимозависимост на финансовия бранш от блокчейн и цифровите активи. Успехът на JPMorgan удостоверява практическите изгоди от цифровите токени в институционалните финанси, създавайки казус за други институции, които се стремят да модернизират платежните системи.

Забележително е, че BlackRock, най-големият управител на активи в света, също изследва блокчейн посредством партньорство с JP Morgan. Използвайки блокчейн платформата Onyx на JP Morgan, BlackRock реализира договорка на пазара на деривати с токенизирано поръчителство, демонстрирайки успеваемостта на блокчейн във финансовите транзакции.

Това значи забележителна стъпка за BlackRock в крипто пространството, наблягайки капацитета на токенизацията за усъвършенстване на интервенциите, изключително по време на пазарна волатилност. Тази транзакция проправя пътя на финансовите институции към усъвършенстване на капитала и възстановяване на успеваемостта.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР