Жозе Моуриньо даде първата си пресконференция като мениджър на Тотнъм.

...
Жозе Моуриньо даде първата си пресконференция като мениджър на Тотнъм.
Коментари Харесай

Скромният Моуриньо обеща, че няма да променя стила на Тотнъм и през следващия сезон отборът може да спечели титлата

Жозе Моуриньо даде първата си конференция като управител на Тотнъм. На нея португалецът дефинира себе си като непретенциозен човек и даде обещание, че няма да трансформира генерално стила на игра на " шпорите ". Специалния също така изрази убеденост, че през идващия сезон Тотнъм ще може да се бори за купата.

Ето и всичко по-интересно от брифинга на Моуриньо:

" Преди всичко, въпреки че го върша с доза горест, мисля, че би трябвало да приказвам за Маурисио. Трябва да го поздравя за това, което направи. Този клуб постоянно ще бъде негов дом. Вратите постоянно ще са отворени за него. Той още веднъж ще откри щастието. Ще откри различен страховит клуб и ще има извънредно бъдеще.

Щастлив съм. Убеден съм, че направих извънреден избор. Потенциалът на клуба е голям, на играчите също. Знам, че евентуално имам страхотна работа.

За повторно поемам тим в средата на сезона. Отборът беше в ръцете на добър управител и щаб. Разбира се, има правила на игра и лидерски стилове, които неизбежно ще се трансформират, само че не мога да дойда тук и да си мисля, че ще оставя моя отпечатък. Не става дум за мен.

Няма да върша същите неточности, ще върша нови такива. От прочувствена позиция, съм спокоен, стимулиран и подготвен, Мисля, че и играчите към този момент го усетиха през тези два дни.

Аз съм непретенциозен. Достатъчно непретенциозен съм, с цел да мога да проучвам кариерата си, освен през последната година, с всички проблеми и решения. Принципът на моите разбори е в никакъв случай да не упреквам различен. Тази пауза бе доста положителна за мен.

Аз съм и господин Порто, и господин Реал Мадрид... аз съм всеки клуб, в който работя. Нося пижами на всеки клуб, в който съм, и дремя с тях. Аз съм клубен човек, само че не на един клуб, а на доста.

Най-големият подарък, който получавам, са играчите, които са тук. Нямам потребност от нови футболисти, а единствено от това да опозная по-добре тези. Казах на играчите, че пристигам тук поради тях. Опитах се да купя някои от тях, когато бях в други клубове, а други не се и пробвах да купя, тъй като знаех, че е невероятно.

Как ще играе тимът? Много сходно на метода, по който го правеше до момента. Разбира се, ще опитам да прибавя някои елементи, а от време на време детайлите вършат разликата. Стилът на игра трявба да дава отговор на клубната просвета и да е подобаващ за играчите тук.

Не можем да спечелим купата през този сезон. През идващия, не споделям, че ще го създадем, само че може да я спечелим. Не знам дали загубата във финала на Шампионската лига е имала резултат, тъй като аз в никакъв случай не съм губил подобен край.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР