Жоржета Чакърова страда от деменция. Болестта на знаменитата актриса все

...
Жоржета Чакърова страда от деменция. Болестта на знаменитата актриса все
Коментари Харесай

Жоржета Чакърова е много болна

Жоржета Чакърова страда от деменция. Болестта на популярната актриса към момента е в начален етап и признаците се демонстрират единствено понякога. От няколко месеца обаче звездата на театъра, която е на достолепните 82 години, е закотвена в дома си и не се демонстрира.

" Откакто е сенилна, си седи единствено у дома. Дъщеря й Шани се грижи за нея. За страдание, няма лекуване, когато мозъкът стартира да изневерява ", показа за  " Уикенд " човек от арт средите. И добави, че вдовицата на режисьора Стефан Харитонов се славела измежду сътрудниците си с чепатия си темперамент. Докато работела в театъра, все подозирала, че някой желае да я трови, и вдигала гневни кавги. Тогава обаче го отдавали на нейната емоционалност.

В последните месеци околните на именитата театрална актриса обаче я уловили, че не помни прекалено много и от време на време приказва несвързани неща. Преглед при експерт удостоверил неприятната диагноза. От тогава Жоржета Чакърова не излиза от вкъщи си, а компактно закотвена при нея е щерка й Шани, която е отменяна от своя другарка. " Все още обстановката може да се управлява, само че неприятното при деменцията е, че прогресира ", описват сътрудници на актрисата.

Жоржета Чакърова е родена на 8 май 1941 година в Шумен. През 1964 година приключва Актьорско майсторство за трагичен спектакъл във ВИТИЗ " Кръстьо Сарафов “ в класа на проф. Желчо Мандаджиев. Работи в Сатиричния спектакъл, а от 1970 до 2002 година, цели 32 години, е част от трупата на Народен спектакъл " Иван Вазов “, където се трансформира в една от звездите на трупата. През 1985 година тя даже е закичена със званието " Народен актьор на Народна република България ", което след демокрацията й е отнето.

Още по време на следването си през 1961-1962 година Чакърова се снима в първия си филм  " Хроника на възприятията “ на режисьора Любомир Шарланджиев. Тя е известна и с присъединяване си дружно с артиста Климент Денчев в серията " Магазинчето на приказките “, предавани в предаването " Лека нощ, деца “. Участва също и в десетки детски и тв излъчвания. Чакърова е брачна половинка на Стефан Харитонов – режисьор на документални филми и създател на камерния отбор " Йоан Кукузел “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР