Жо-Вилфрид Цонга сложи край на професионалната си кариера след драматична

...
Жо-Вилфрид Цонга сложи край на професионалната си кариера след драматична
Коментари Харесай

Харизматичният Цонга приключи кариерата си на Ролан Гарос

Жо-Вилфрид Цонга постави завършек на професионалната си кариера след трагична загуба със 7:6(6), 6-7(4), 2-6, 6-7(0) от Каспър Рууд в мач от първия кръг на Ролан Гарос. Французинът имаше своите шансове, само че в края контузия в рамото му го спря за освен това от почтено показване.

Публиката в Париж го поддържаше от появяването му на корта до последната точка, което допълните разчувства някогашния №5. Емоционалните проблеми не бяха единствените за Жо-Вилфрид – след близо четири часа борба, той не можеше да извършва форхенд и да сервира обикновено поради болки в рамото.

След като се стигна до тъждество при 6-6, Цонга потегли към съдията с желание да се откаже, само че реферът му предложи първо да вземе медицински таймаут. Рамото му бе третирано и двамата въпреки всичко изиграха тайбрека.

Макар кариерата му да не завърши с отричане, всичко свърши няколко точки по-късно, защото проблемите от форхенд и на сервис продължиха. 7-6(0) и прощаване с тениса за Жо-Вилфрид. Той бе изпратен с овации – както от публиката, по този начин и от съперника си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР