Живял някога един син на овчар. Един ден той отишъл

...
Живял някога един син на овчар. Един ден той отишъл
Коментари Харесай

Притча за убийството на пеперуда

Живял в миналото един наследник на пастир. Един ден той отишъл смутен при Мъдрата свиня. Разказал по какъв начин случайно отнел живота на пеперуда. Детето изпаднало в смут, защото знаело от своята майка, че е огромно провинение да се убива.

Свинята се съгласила с изказванието, само че добавила, че убийството е грях, единствено когато човек убива, без да му се постанова, тъй като изпитва задоволство от постъпката си. Свинята обяснила още, че всекидневно умират куп пеперуди, защото птиците ги употребяват за храна, а и поради неприятното време, само че това е напълно натурален развой.

- Да, само че аз слушам гласа на майка ми, който ми споделя, че това, което направих, е доста неправилно! - възразило момчето.

- Тогава му изясни всичко и дано знае, че не е прав! -отвърнала Свинята.

Тогава момчето почнало да реди някакви думи тихичко. Внезапно то се усмихнало и отпрашило в незнайна посока. Дори не се сетило да благодари на събеседника си.

- Човеците в действителност доста ги бива да се забъркват в проблеми, с цел да могат по-късно с облекчение да си отдъхнат от тях. Жалко въпреки всичко за пеперудата. И тя е била приятел на някого… - въздъхнала Мъдрата свиня.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР