Живял на света един човек. Той имал три мечти: да

...
Живял на света един човек. Той имал три мечти: да
Коментари Харесай

Притча за отхвърлените възможности

Живял на света един човек. Той имал три фантазии: да има добре платена работа, да се ожени за хубавица и да стане знаменит.

В една мразовита зима индивидът бързал за изявление в известна компания. Възрастен мъж се строполил на земята току пред него. Човекът погледнал падналия, помислил си, че е пийнал и не му подал ръка.

Така съумял да не закъснее за плануваната среща. Обаче изявлението минало несполучливо и не го взели на работа.

Веднъж, в една прелестна лятна вечер, индивидът се разхождал из градските улици. Спрял да види представлението на натрупа улични артисти. Загледалите се минувачи не били доста, само че етюдът, който изпълнявали смешниците, бил занимателен и радостен. След края му се чули овации и скупчилите се фенове почнали да се разотиват.

Нашият човек също тръгнал да си върви, само че някой го докоснал по рамото срамежливо. Била основната героиня в етюда –  бабичка, облечена и гримирана като смешник. Тя го попитала дали му е харесало видяното и по какъв начин прави оценка играта на актьорите. Човекът не желал да приказва, пък и си помислил, че тя ще му протегне шапката, с цел да пусне в нея някой лев. Обърнал се, без да каже нищо, без да се усмихне, даже без да я огледа в очите и се прибрал вкъщи.

Дъждовна вечер. Човекът се прибирал от рожден ден на другар. Бил ужасно изтощен и си мечтаел за ароматна вана и пухкави завивки. Изведнъж чул приглушено стенание. Една жена седяла на пейката пред входа му и плачела тихичко. Нямала чадър. Като видяла нашия човек, се оживила и го помолила за помощ. Било се случило злощастие в фамилията. Тя просто желала да поговори с някого. Човекът се замислил за секунди, само че си показал ваната и топлото легло и бързичко влезнал във входа си.

Животът му бил трагичен. Той умрял в самотност.

Вече на небето, индивидът срещнал своя ангел пазител – безконечния си другар.

- Ти знаеш, живях много нещастно и безсмислено. Имах три фантазии, само че те не се сбъднаха. Жалко въпреки всичко...

- Хм… Приятелю мой, аз направих всичко, с цел да се осъществен фантазиите ти, само че с цел да се случи това, ми трябваха единствено твоята ръка, очите ти и сърцето ти.

- И защо?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР