Живях и продължавам да живея волно. Не се подчиних на

...
Живях и продължавам да живея волно. Не се подчиних на
Коментари Харесай

Николай Волев представя автобиографията си в клуб Перото тази вечер



 Снимка " Живях и не преставам да пребивавам волно. Не се подчиних на никого, с изключение на на личната си съвест ", изповядва се режисьорът Николай Волев в автобиографията си, озаглавена " Девствената продажница ".

По време на премиерата през днешния ден от 19.00 ч. в Литературния клуб " Перото " на НДК фрагменти ще прочетат актьорите Катерина Евро и Башар Рахал. За книгата и нейния създател ще приказва журналистът Васил Иванов. Ще има и галерия с графики на Николай Волев, за която ще опише другият специфичен посетител - скулпторът Павел Койчев.

В книгата режисьорът разказва истории с хора от кинобранша, с които специалността и ориста го свързва - Тодор Колев, Невена Коканова, Радой Ралин, Велко Кънев, Крикор Азарян, Васил Михайлов, Свобода Бъчварова, Ирини Жамбонас.

Няколко генерации фенове свързват името на Николай Волев със знакови за родното кино игрални и документални филми като " Двойникът ", " Господин за един ден ", " Дом номер 8 ", " Да обичаш напук ", " Маргарит и Маргарита ". Сменил десетки прозаични занятия, режисьорът не изневерява на артистичната си природа и през днешния ден, а бурният му житейски и креативен път е разказан с безжалостна искреност в автобиографичната книга " Девствената продажница ", която неслучайно стартира с откъс от Овидий: " Късметът и любовта спохождат смелите ", означават издателите.

Последният филм на Николай Волев - " Извън пътя ", ще бъде показан публично на 28 март от 19.00 ч. в кино " Люмиер ", след което ще се популяризира в определени киносалони в София и страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР