Животновъдството в България е пред фалит, предупредиха представители на организации

...
Животновъдството в България е пред фалит, предупредиха представители на организации
Коментари Харесай

Животновъдството е пред фалит?

Животновъдството в България е пред банкрут, предизвестиха представители на организации в бранша.

На общо заседание те са поискали среща с президента, служебния министър председател и финансовия министър, само че такава още не е избрана, разяснява БНР.

Животновъдите са подготвени и за ефикасни митинги.

Изкупуването на суровото мляко се стопира. В същото време млекопреработвателните предприятия работят и към този момент са задръстени от стока, сподели ръководителят на " Обединени български животновъди " Бойко Синапов.

" Ние всички, и консуматори, и ние, като фермери производители, разбрахме какъв е казусът. Единствено страната не можа, и контролните органи не могат да схванат къде е казусът. Проблемът е в тези огромни вериги, които поставят монопол и извиват ръцете на страната. Но ние сме в невъзможност. Нашата продукция се изкупува на извънредно ниски цени, освен суровото мляко и меса… Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме отговорни за високите цени в магазинната мрежа ", изрично съобщи Бойко Синапов.

" Защото на наш тил се внасят и се продават непознати бракувани артикули, които влизат в България. Защо? Защото ние сме разграден двор. Тровим личната си нация. Нискокачествени артикули се вкарват и се продават с български етикети. Някой би трябвало да го признае. Самото общество би трябвало да се разсъни, тъй като това би трябвало да бъде прекъснато ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР