Животновъдите вече могат да кандидатстват за отсрочване на кредитите си,

...
Животновъдите вече могат да кандидатстват за отсрочване на кредитите си,
Коментари Харесай

С година ДФЗ отсрочва кредити на фермери

Животновъдите към този момент могат да аплайват за отлагане на заемите си, оповестиха от Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ). Мотивът за удължение на интервала за погасяване е задълбочаващата се икономическа рецесия, породена от КОВИД-пандемията.

Кредитите, които фермерите са взели за изхранване на животните от ДФЗ през интервала 2008-2012 година, се отсрочват с една година. Животновъдите могат да подават заявки за отлагане в регионалните дирекции на ДФЗ до 31 януари 2022 година От тази опция могат да се възползват кредитополучатели с отсрочени заеми до края на ноември 2021 година - птицевъди, свиневъди и фермери, отглеждащи едри и дребни преживни животни, получили заеми през 2008, 2009, 2010 и 2012 година

Заемите, които стопаните дължат на ДФЗ, би трябвало да бъдат обезпечени в размер на 110% върху дълга (главница и лихва). Обезпеченията би трябвало да бъдат учредени в интерес на фонда най-късно до 29 април 2022 година А средствата да бъдат погасени до 25 ноември 2022 година Размерът на лихвата е 2%.

Не се позволява отлагане на заеми на кредитополучател, за който е намерено произвеждане по неплатежоспособност по реда на Търговския закон към датата на подписване на анекса.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР