Животновъди и земеделци ще бъдат допускани до ниви, овощни градини,

...
Животновъди и земеделци ще бъдат допускани до ниви, овощни градини,
Коментари Харесай

Ето как животновъди и земеделци ще преминават през КПП-тата

 Животновъди и земеделци ще бъдат допускани до ниви, овощни градини, лозя, оранжерии и други аграрни земи, както и до животновъдни обекти, пчелини и водни. Ще се реализира достъп за осъществяване на нужните мероприятия по сеитба, напръскване, почвообработка, грижи за животните, рибата и други, научи кореспондент на Plovdiv24.bg .

За тази цел всички аграрни стопани и животновъди ще се пропущат през контролно-пропускателните пунктове по т. 2 от наредбата на министъра на опазването на здравето след легитимиране с един от следните документи:

1. Удостоверение за регистрация по Наредба 3, като аграрни собственик (зелено картонче). Ако не е заверено за 2020 година важи заверката и за 2019 година Или:

2. Служебна записка, издадена от аграрни производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов чиновник.Или:

3.Удостоверение за регистрация на животновъден обект (ферма, рибовъден обект или пчелин).

Ще  минават транспортни средства, които транспортират семена, посадъчен материал, торове, препарати, поливна техника, фуражи и други, нужни за осъществяване на земеделските, животновъдни и рибовъдни дейности;

Земеделските стопани и животновъдите ще бъдат допускани до регионалните центрове при нужда от подаване на документи в ОД " Земеделие “, Оценка за съвместимост " Земеделие “,ОД на Държавна фирма " Земеделие “ и Областните дирекции по сигурност на храните, или при нужда от навестяване на агро-аптеки, магазини за аварийни елементи, техника и съоръжение, както и други, нужни за реализиране на земеделската им активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР