Животът, според Хулиса Калдерон, една от малкото афролатиноамериканки в телевизионната

...
Животът, според Хулиса Калдерон, една от малкото афролатиноамериканки в телевизионната
Коментари Харесай

Афро латиноамериканската актьорка Джулиса Калдерон рекламира силата зад воденето на дневник

Животът, съгласно Хулиса Калдерон, една от дребното афролатиноамериканки в телевизионната и филмовата промишленост, изисква въртене.

„ Трябва да знаете по какъв начин да се въртите, с цел да можете да поддържате щастието си “, Калдерон, най-известна с функциите си в „ With Love “ на Amazon и „ Gentefed “ на Netflix, сподели в изявление за NBC News.

През 2020 година тя реши да заложи на себе си и да стане бизнесмен със стартирането на компанията The Dream and Manifest Journal. Години на водене на дневник, сподели Калдерон – тя написа на уеб страницата си, че води дневник от колежа — оказа помощ да реализира фантазиите си и тя се стреми да помогне на другите да изпълнят своите.

Воденето на дневник е непрекъснато на фона на съмненията в нейната актьорска и продуцентска кариера.

Два месеца след стартирането на Сезон 2 на „ Gentefed " Netflix анулира шоуто. Повечето анулирания и подновявания на Netflix се дължат на гледане, а не на цена. Това беше огромен удар за почитателите, които похвалиха занимателното, двуезично шоу, концентрирано към млади латиноамериканци, жонглиращи с кариери, фамилен живот и облагородяващ латиноамерикански квартал на Лос Анджелис. Калдерон изигра Джесика Кастило, гей латиноамериканска активистка по отношение на един от основните герои, Ана Моралес (Кари Мартин).

„ Толкова доста други сериали дават опция за някои възходи и спадове, приливи и отливи ", сподели Калдерон за анулацията. " Ние (латиносите) нямаме това. Ние сме като три удара в едно. "

Въпреки някои крачки през последните години, представителството на латиноамериканците в малкия екран и киното - във връзка с % на звезди, сътрудници, водещи и режисьори — спадна до равнищата от 2019 година, съгласно отчет на Latino Donor Collaborative, организация с нестопанска цел, която изследва латиноамериканската общественост в Съединени американски щати.

Според Калдерон може би е време шоутата да се трансформират и вземете страница от латино музикални реализатори. Тази година албумът „ Un Verano Sin Ti ” на Bad Bunny стана първият испански албум, който получи номинация за Грами. Въпреки големия триумф на Bad Bunny, той в началото получи отрицателна реакция, тъй като избра да продължи да пее на испански вместо Английски.

И като Bad Bunny, други реализатори доближиха върховете на музикалните ранглисти и към момента останаха правилни на своите латино корени и испанския си език, като да вземем за пример колумбийският артист и създател на песни — и неотдавнашен притежател на латино Грами — Karol G, доминиканският рапър Tokischa и Peso Pluma, който сложи прожекторите върху районната мексиканска музика.

„ Музикалната промишленост процъфтява в Latinidad, латино пазарът минава на всички места. The Drakes желаят да се включат в нашата музика “, сподели Калдерон.

Когато става дума за телевизия и филми, „ на кого се грижим, когато вършим тези излъчвания... Мисля, че там е казусът “, сподели тя.

< p class= " " > За още от NBC Latino, .

Преди Калдерон да резервира първата си пробивна телевизионна роля, тя към този момент беше събрала почитатели — и се смее — посредством своите видеоклипове „ Pero Like “ в Buzzfeed, пресъздавайки занимателни и близки моменти на доминиканска майка. Калдерон не го осъзнаваше по това време, само че това беше основен миг в кариерата й. Позволява й да построи база от почитатели, до момента в който прави многостранна работа като написа, продуцира, играе и работи зад -операторска работа на сцените.

Buzzfeed беше едно от частите от пъзела на живота й, сподели тя. „ Всеки път, когато печеля, имам група хора, които ме поддържат, “ Калдерон сподели. „ Тази поддръжка разреши на хората да се причислят към мен в това пътешестване, освен да ме видят по малкия екран и екрана, само че и да поддържат моята деятелност. “

Без тази база от поддръжка Калдерон има вяра, че не би имала платформата и продажбите, когато е стартирала своята компания за списания.

Calderón има вяра в силата на писмените думи. Всички неща, които беше записала в дневника си, сподели тя, оживяваха. Първото й списание, оповестено през 2020 година, „ Manifest That S--- “, беше директно отражение на това. По това време нейната кариера е във напредък. Тя беше в хитови излъчвания и корици на списания.

В бележките на създателя тя написа, че „ За мен да напишеш какво искаш от живота е като да напишеш сюжета на твоя живот! Вие сте продуцент, сценарист и режисьор на кино лентата за ВАШИЯ живот! “

Този месец тя започва втория си дневник „ Готови ли сте да се деянията? “ За разлика от първия, този е ориентиран към интроспекция и се появява в невисок интервал от живота й. Актьорската и писателска стачка са в ход, изясни Калдерон, тя е изгубила няколко другари и преди малко е излязла от връзка.

Дневникът включва въпроси, целящи да провокират хората да бъдат по-добри от себе си. „ Докато не подхранвате, обичате и излекувате този дребен човек вътре във вас, в никакъв случай няма да ходите в своята достоверност “, сподели Калдерон.

Изцелението и проявлението изискват работа. Списанието е бул.. Калдерон изясни своите четири стъпки към процеса на проявяване. № 1, в действителност вярвайте в себе си или където и да е, което се пробвате да деянията. Второ, запишете го с цялостни детайлности и работете за него. И най-после, доверете му се и го пуснете.

Calderón пази това да бъдете чернокожа жена, която е латиноамериканка на и отвън екрана. С развиването на света се развива и разбирането за чернотата в латиноамериканската диаспора.

„ Този ​​термин идва от разбирането на нашия генезис и знаейки от кое място идваме и нашите предшественици “, сподели тя за термина афролатина. „ Докато растяхме, не използвахме това; Винаги съм бил просто латиноамериканец, тъй като съм доминиканец. Испанският е моят първи език. “

Неотдавнашно изследване на USC's Annenberg Inclusion Initiative откри, че единствено осем афро латиноамериканци са определени за основни или съглавни функции в 1600-те най-касови кино лентата, направени от 2007 година до 2022 година В 100-те най-касови кино лентата за 2022 година единствено един основен воин е изигран от афро латиноамериканец.

Кариерата на Калдерон не е линейна, само че тя постоянно се е стремяла да остане достоверна, без значение от стаята. Сега, откакто стачките завършиха, тя е подготвена да се гмурне още веднъж в света на малкия екран и филмите.

Вторият сезон на „ С обич “ беше пуснат по-рано тази година. Калдерон играе Ани, която е доминиканка като нея и е най-хубава другарка с един от основните функции в сериала, Сантяго Заяс, изигран от Рим Флин.

Все още няма информация дали „ С обич “ е определен за трети сезон.

„ Знам, че ще има толкоз доста благоприятни условия да играете толкоз доста други брилянтни дами по телевизията; Вълнувам се за това ", сподели Калдерон. „ И може би, знаете ли, някои неща от Бродуей. "

 

Шейла Баез
Източник: nbcnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР