Животът с хипертония изисква специални грижи към здравето. И в

...
Животът с хипертония изисква специални грижи към здравето. И в
Коментари Харесай

Високото кръвно, тренировките и как да се поддържаме във форма

Животът с хипертония изисква специфични грижи към здравето. И в тях не се включва единствено постоянното следене на равнищата на кръвното и приемът на нужните медикаменти. Трябва също по този начин да внимаваме какво ядем, а и какъв брой се движим.

Спортът е здраве, и в това няма спор. И другите физически интензивности имат друг резултат върху една или друга част от тялото ни. Ето тук идва разумният въпрос какъв вид извършения са най-подходящи за крепко сърце и естествени равнища на кръвното налягане.

Аеробната интензивност е най-хубавият избор, в случай че страдаме от хипертония. Тя включва от време на време повтарящи се придвижвания, в които се включват доста мускулни групи.

Ако по някаква причина не бихме се записали на аеробика, имаме още една опция - тенисът. Ходенето, джогингът, плуването и танците също имат позитивен резултат върху високото кръвно налягане.

За разлика от тях, по-добре да заобикаляме тези физически интензивности, при които имаме огромно натоварване за къс интервал от време, тъй като те ще доведат до нежелателен резултат - повишение на кръвното, написа Express. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР