Животът на звездите ни се струва по-вълнуващ, бляскав и безгрижен,

...
Животът на звездите ни се струва по-вълнуващ, бляскав и безгрижен,
Коментари Харесай

10 популярни личности, преборили тежка болест

Животът на звездите ни се коства по-вълнуващ, блестящ и нехаен, в сравнение с е нашият, на елементарните хора. Но за жалост никой не е застрахован от несгоди и заболявания и с цел да се преборят е нужна огромна вътрешна мощ.

Телевизионната звезда Джак Озбърн губи съвсем 60% от зрението си поради множествена склероза. Ким Кардашиан пък показа в своя Instagram, че най-хубавия подарък, който е получавала за Коледа, е да пребори псориазиса, от който страда години наред.

Представям ви лист с 10 звезди, които не са се отказали и са съумели макар постоянната си борба против съществени здравни проблеми. Когато те ги разкриха пред всички, помогнаха на доста заболели като тях да имат куража да се борят.

1. Лейди Гага

През 2017 година Лейди Гага разкри, че е диагностицирана с фибромиалгия. По-рано, през 2013 година, тя описа за тежки болки, които изпитва по цялото си тяло, само че не знаеше повода за тях.

„ Искам да оказа помощ за повишение на осведомеността и да обединя хората, които имат фибромиалгия. Ние всички можем да споделим какво ни оказва помощ и какво боли, за да можем да си оказваме помощ “, пише певицата в Twitter страницата си.

Хората, диагностицирани с фибромиалгия, страдат от проблеми със съня, мускулни болки, повишена отмалялост, загуба наизуст и липса на централизация. Едва 4% от населението страда от това заболяване.

2. Мерлин Монро

Винаги има доста спекулации, които се въртят около тази колоритна персона. Някои съвременници да вземем за пример настояват, че прочутата и „ танцувална походка “ всъщност се дължи на недостатък – единият ѝ крак е по-къс от другия. За да скрие това, тя движела бедрата си, до момента в който върви.

Освен това тя е страдала от психически проблеми – биполярно разстройство, което предизвиква бодърствуване, интервали на еуфория и яд. Това психическо положение е създавало много проблеми в професионалния, само че и в персоналния живот на Монро.

3. Робърт де Ниро

Един от най-великите артисти в историята на актуалното кино научава, че е болен от рак на простатата инцидентно, до момента в който е на следващия си профилактичен обзор през октомври 2003 година Лекарите дават обещание на тогавашния 60-годишен артист бързо да се възвърне, защото заболяването е в доста ранен етап. Днес Робърт де Ниро е в чудесно здраве и посредством медийните си изяви постоянно припомня за нуждата от профилактични прегледи.

4. Бела Хадид

През 2015 година Бела Хадид е диагностицирана със съществено заболяване – лаймска болест. Майка ѝ и брат ѝ страдат от същата болест, породена от захапване от кърлежи. Заболяването се демонстрира по доста способи, в това число главоболие, мускулни болки, уязвимост, тресчица, отмалялост, може също да аргументи парализа, бодърствуване и меланхолия. Много постоянно Бела анулира фотоси поради неприятното си здравословно положение.

5. Лил Уейн

https://youtu.be/GQ2juiyXk-s

Известният рапър Лил Уейн има огромен триумф в кариерата си, макар обстоятелството, че страда от епилепсия. Според него майка му го е научила да „ укроти “ заболяването. През 2017 година рапърът спешно бил изпратен в болничното заведение след 3 припадъка.

„ Преди имах гърчове, само че този път в действителност беше зле. Дори можех да умра, тъй че трябваше да се обадя на кола за спешна помощ. Това не се случва случайно, това е породено от постоянен стрес, безсилие и липса на отмора „, каза Лил Уейн в едно изявление.

6. Селена Гомез

През 2015 година певицата е диагностицирана с лупус – автоимунно заболяване, чиито симптоми са обрив, отмалялост и болежка в ставите. Селена получавала постоянни паник офанзиви заради болестта си. Дори анулира турнето си, за да се подложи на химиотерапия.

След курса на химиотерапия положението ѝ се е подобрило, само че зародили затруднения, вследствие на които Селена трябвало да се подложи на бъбречна трансплантация. През 2017 година нейната другарка Франсия Райза ѝ подари единия си бъбрек.

7. Чарли Шийн

През 2015 година артистът открива, че има ХИВ. „ Трудно е да напиша тези 3 букви. Това е миг, променящ живота “, сподели той. ХИВ уврежда клетките на имунната система, поради което ХИВ-позитивните хора трудно се борят с инфекциите и заболяванията.

Днес вярното лекуване разрешава на хората с ХИВ да водят естествен, здравословен живот. Актьорът е сигурен, че позитивният статут на ХИВ не е проклинание, а нова опция и предизвикателство. Това е опция да оказва помощ на другите и да станете по-добра версия на себе си.

8. Сиа

Сия не обича да приказва за себе си, а персоналният ѝ живот е непрекъсната борба. След като се преместила в Лондон, още при започване на музикалната ѝ кариера, тя губи своя другар в автомобилна злополука. Тогава се пристрастява към опиатите и алкохола. По същото време е диагностицирана с заболяването на Грейвс, която се характеризира с мускулна уязвимост, нервност и заспалост. През 2010 година тя трябваше да откаже няколко концерта поради неприятното си здравословно положение.

9. Даниел Радклиф

Любимият на всички “Хари Потър ” страда от диспраксия – нервно разстройство, при което даже и най-простите придвижвания са затруднени. Тази болест като че ли е несъвместима с актьорското майсторство, но Даниел все пак направи страхотна кариера в киното. Опитът, насъбран в борба с това заболяване, разрешава на актьора да дава препоръки на хората, страдащи от сходни недъзи. Радклиф ги призовава да не се предават, защото точно вярата в себе си му е помогнала да стане този, който е в този момент.

10. Хю Джакман

През 2013 година артистът схванал, че страда от рак на кожата. Оттогава претърпял 6 интервенции. Човек би си помислил, че след тези тествания Хю ще желае да си почине, само че не – той продължава настойчиво да работи. Сблъсквайки се със страшната диагноза, артистът схванал какъв брой огромна потребност от поддръжка имат раково болните. Той спонсорира 27 организации, които се занимават с онкологични изследвания и други настоящи проблеми.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР