Животът на музикантите през последната година стана много тежък. Мои

...
Животът на музикантите през последната година стана много тежък. Мои
Коментари Харесай

Ибряма: Аз съм лесен, но народните музиканти не заслужават ли помощ

Животът на музикантите през последната година стана доста тежък. Мои другари ми се обаждат за помощ, а аз нищо не можех да направя с цел да им оказа помощ. Затова неотдавна доста се зарадвах, като научих за самодейността на Рут Колева и други, за поддръжка към музикантите. Време беше някой да предприеме нещо! Днес обаче разочарованието ми е доста огромно.

Оказва се че помощта е за рок, поп и джаз музиканти. За мен не е проблем да аплайвам за тази помощ. Един американски критик беше споделил че съм Джими Хендрикс на кларинета. Бил съм на фестивали, като да вземем за пример музикалния маратон на Бруклинската музикална академия, на който се представяха единствено авангардни музиканти.

Създал съм жанр, който бе наименуван балкански джаз или фолк-джаз.... само че белким е редно, музикантите да се разделят по жанр и да бъдат дискриминирани съгласно стила в музикалното изкуство, който са избрали? Нима националните музиканти не заслужават поддръжка? Искам да помоля всеки, който прочете това да го показа и да предизвести ръководещите, че това отношение е неправилно и обидно.

Народните музиканти са дали доста на България. Не ги забравяйте!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР