Животът на Джордж Флойд имаше значение, заяви Меган Маркъл. Херцогинята

...
Животът на Джордж Флойд имаше значение, заяви Меган Маркъл. Херцогинята
Коментари Харесай

Меган: Животът на Джордж Флойд имаше значение

Животът на Джордж Флойд имаше значение, съобщи Меган Маркъл. Херцогинята на Съсекс направи видео послание към тазгодишните зрелостници от остарялото й учебно заведение, гимназията „ Immaculate Heart “ в Ел Ей, в което разяснява и расизма в Съединени американски щати. Тя признава, че е било неточност от нейна страна да изчака цяла седмица, преди да приказва за гибелта на Флойд.

„ Не бях сигурна какво мога да кажа. Исках да се изразя вярно, само че бях обезпокоена, че думите ми ще бъдат преиначени. Но осъзнах, че най-лошото нещо е мълчанието “, съобщи Маркъл.



Меган загатва и други афроамериканци, които са били убити от американската полицията през последните години и посочи, че има още безчет други жертви на локалните служби, които в никакъв случай няма да бъдат посочени.

Маркъл си спомни и за митингите, предизвикани от расизъм, от нейното детство. Тя споделя за размириците от 1992-а, породени от побоя върху починалия Родни Кинг.

„ Бях на 11 или 12. Помня вечерния час, който постановиха и по какъв начин, до момента в който бързах да се прибера, по улиците горяха здания, въздухът беше цялостен с пушек и пепел, както и мъжете в черно, въоръжени с револвери и пушки. Дървото пред нашата къща, което си беше там, откогато се помнех, бе изпепелено. Тези мемоари в никакъв случай не се не помнят “, споделя херцогинята.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР