“Животът е състезание със себе си, а не съревнование с

...
“Животът е състезание със себе си, а не съревнование с
Коментари Харесай

Александър Симидчиев съветва абитуриентите: Светът се развива от мечтатели с красиви умове, не от консуматори

“Животът е съревнование със себе си, а не състезание с другите. Модерните ни мозъци са претъпкани с всевъзможни стремежи. Но щастието не всеки път идва с реализиране единствено на желанието. Даже в противен случай, от време на време губим вътрешния си механизъм на зареждане, възприятието, че имаме съответна значима цел, изострен фокус; упованието и усилената работа по постигането ни вършат същински щастливи, дават ни смисъл, стимулират ни за дейности. Трябва да заслужим успеха си, да я извоюваме, даже да я изстрадаме. Тогава изпитваме благополучие.”

Това написа пулмологът и депутат от “Демократична България” в 45-ото Народно заседание доктор Александър Симидчиев в своето писмо към тазгодишните зрелостници, част от плана “12 писма до дванайсетокласниците”. Проектът стартира през предходната година, когато локдаунът през март заплаши да остави завършващите 12 клас без абитуриентски бал, а след големия му триумф, продължи и през 2021 година

“Не бива да пилеете даже ден без самоуверено желание или крачка. Всеки ден е избор”, са част от думите му към дванайсетокласниците и още: “Въображението е по-амбициозно от знанието. Въображението създава бъдеще. Ако в живота постоянно се преценявате единствено с престижа на разсъдъка, може да пропуснете да бъдете надарени, изобретателни, впечатляващи, феноменални. Светът се измисля и развива от мечтатели с красиви мозъци, от хора, които прекрачват границите. Не от потребители.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР