"Живот за царския орел" е сред 15-те номинирани от Европейската

...
"Живот за царския орел" е сред 15-те номинирани от Европейската
Коментари Харесай

Проектът на БДЗП Живот за царския орел участва в конкурса ЕК за LIFE 2020

"Живот за царския орел " е измежду 15-те номинирани от Европейската комисия /ЕК/ плана за премиите "LIFE 2020 ". Това оповестяват от Българското сдружение за отбрана на птиците /БДЗП/.

Категориите, в които ще се състезава за първото място, са "Околна среда ", "Природа " и "Климат ". Победителите във всяка от категориите и спечелилият "Наградата на публиката " ще бъдат оповестени на гала в Брюксел на 21 октомври.

От организацията приканват хората да вземат участие в състезанието, гласувайки за плана в категорията "Награда на публиката ". Всеки може да даде гласа си до 21 октомври, а мястото е на специфичната страница за плана.

По плана през годините Българско дружество за защита на птиците и "Електроразпределение Юг " са изолирали 2340 рискови електрически стълба, а 43 км нови подземни кабели са заменили 70 км рискови за птиците въздушни линии, построена е 42 км ПАС система /изцяло изолирани

проводници/ по въздушни електропроводи, 16 нови трафопоста. Успех са и 35 двойките царски орли, които единствено за последните няколко месеца са нарастнали с шест нови двойки, показват от Българско дружество за защита на птиците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР