Живописецът Константин Константинов ще открие изложбата си Улични пастири на

...
Живописецът Константин Константинов ще открие изложбата си Улични пастири на
Коментари Харесай

Художник показва в Пловдив своите Улични пастири

Живописецът Константин Константинов ще открие изложбата си „ Улични пастири ” на 4 ноември от 18 часа в Залите за краткотрайни експозиции на Градската художествена изложба. 

Художникът ще покаже над 50 картини с друг формат. Това е първата му галерия в Пловдив.

„ Всяка картина носи самостоятелна емоционалност и дружно с това творбите от изложбата си взаимодействат в многогласие от цвят и форма ”, споделя живописецът.



В „ Улични пастири ” той пресъздава благосъстоянието на минимализма, експресионизма, стрийт арт, които пораждат резултата от стиловата симбиоза. В случая водещо у създателя е прекосяването от жанр в жанр и по едно и също време с това да не бяга от себе си, споделят за изложбата изкуствоведи. 

Със заглавието „ Улични пастири ” той влиза още по-убедено и в територията на ethnologia urbana („ етнология на града ”), като комбинира фолклорни архетипи и прототипи с нововъведенията от стрийт арт. 

Пловдивчанинът има редица независими изложения в чужбина   – в разнообразни европейски страни, а в преди този момент и в Съединени американски щати. Реализира влиятелни експозиции у нас, доста от тях са в столични галерии, а негови картини – владеене на рейтингови колекционери.

Предстоящата огромна галерия е първа за създателя в Градската художествена изложба. 

Още за събитията в Пловдив и района може да откриете в най-хубавия културен гид - .
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР