Живко Коцев обяви, че ще бъде предложено прагът за концентрация

...
Живко Коцев обяви, че ще бъде предложено прагът за концентрация
Коментари Харесай

Живко Коцев с предложение за нови мерки срещу пияните шофьори 

Живко Коцев разгласи, че ще бъде препоръчано прагът за централизация на алкохол зад кормилото да бъде понижен до 0,5 промила. 

" Предлагаме равнището да е до 0,5 или до 0,2. Да взаимстваме от европейската процедура. Прагът 1,2, до 1,2, над 1,2 е извънредно огромен. Моята позиция, е че изобщо не би трябвало да се позволява да се използва алкохол ", безапелационен е основният секретар. 

Случите на досъдебни производства на водачи, ръководещи коли след приложимост на алкохол, са 438 за август. До момента те са 138.

" Тоест имаме с 300 досъдебни производства по-малко ", разгласи още Живко Коцев в ефира на NOVA.

Главният секретар сподели, че ще изиска оставката на шефа на Пето районно управление (на МВР) в Пловдив, който беше засечен да кара със 102 км/ч в града.

Относно убийството на психолога Иван Владимиров, Коцев споделя, че преди да бъде погубен, Владимиров неведнъж е подавал сигнали в полицията, само че Министерство на вътрешните работи не е подхванало дейности. По случая беше назначена инспекция.

" Веднага след случая са назначени 4 инспекции. Три са финализирани и следва да се наложат дисциплинарни санкции. Четвъртата не е завършила, защото един от сътрудниците е в дълготрайно неявяване заради болест. Става въпрос за началник от Пето районно управление (на МВР) ", разясни основният секретар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР