Живко Коцев е привлечен като обвиняем за участие в ОПГ,

...
Живко Коцев е привлечен като обвиняем за участие в ОПГ,
Коментари Харесай

Официално! Живко Коцев е привлечен като обвиняем за участие в ОПГ

Живко Коцев е притеглен като обвинен за присъединяване в ОПГ, в която са взели участие Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров. това оповестиха публично от Софийската градска прокуратура за Епицентър. бг.

 

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лв..

 

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев резервира цялостно безмълвие на излизане от Антикорпционната комисия, където три часа бе подложен на разпит.

 

Живко Коцев стана обвинен две седмици след акцията в организация " Митници ", при която бяха задържани някогашната началничка Петя Банкова и посочените като контрабандисти татко и син  Марин и Стефан Димитрови. Прокуратурата твърди, че те са взели участие в незаконна група за контрабанда на цигари и други закононарушения. По делото има още един обвинен – Никола Николов-Паскал, който се води в неопределеност и е разгласен за търсене.

 

Според прокуратурата изначало Живко Коцев непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието.

В показанията си пред Комисията за противопоставяния на коруцията  Живко Коцев разкрива цялата незаконна активност на групата и признава, че е бил непосредствен с контрабандистите татко и наследник Димитрови.

Коцев признал за многочислени срещи с татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, още повече, че същите са документирани с изобилен снимков материал. В делото има селфи на Стефан Димитров - арестуван под стража за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда с шефа на организация “Митници ” Петя Банкова, с Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Според прокуратурата - Стефан Димитров и татко му Марин, са отговаряли за каналите за контрабанда на цигари на оповестения за търсене контрабандист Николай Николов - “Паскала ”.

 

Доказателствата против Коцев са доста повече от фотографията, на която получава безценен часовник Hublot на стойност 50 000 лева от Стефан Димитров. Има засечена активна преписка сред Живко Коцев и шефката на митниците Петя Банкова, която въобще не е била обвързвана с професионалните им отговорности, а се е отнасяла до обезпечаването на каналите за трафик на цигари без бандерол през българските гранични пунктове, разказаха пред Епицентър. бг проверяващи.

Вчера пред депутатите от особено основаната да проверява случая комисия ръководителят на ДАНС Пламен Тончев изясни, че аферата е разработвана повече от 9 месеца.

 

Според него арестуваните Марин и Стефан Димитрови, както и митичната фигура в контрабандата Никола Николов-Паскал, са имали въздействие върху висши чиновници от Министерство на вътрешните работи, митниците и правосъдната система.

 

" С Живко Коцев татко и наследник Димитров поддържат контакт от времето, когато е шеф на ОДМР-София. Контактуват с Венцислав Кирчев от времето, когато беше шеф на ГДНП, както и с Петър Сулев от " Гранична полиция ".
Димитрови оказват въздействие на разпределението на управителни постове в Министерство на вътрешните работи за задачите на незаконната им активност.
Паскал се е употребил с подкрепи на сегашни и някогашни чиновници от правосъдната власт.
Стефан Димитров е построил доверителни връзки с Петя Банкова, Людмил Маринов и Живко Коцев.
След залавянето на камион в Румъния Стефан Димитров е подготвял блага за длъжностните лица, които е трябвало да бъдат предадени на паркинга до постройката на Народното събрание... "

Тези обстоятелства бяха изнесени от шефа на ДАНС Пламен Тончев пред парламентарната комисия за корупция в Агенция " Митници ".

Пламен Тончев посочи, че интервенцията против Паскал е почнала преди 8 месеца, а Живко Коцев е наблюдаван половин година.

Пламен Тончев означи,  че Живко Коцев е представял Стефан Димитров пред регионални шефове в страната като предприемач, който внася артикули. Посочвал е, че прави услуга на Бойко Рашков. 

Дейността на групата е интернационална. Имали са фабрика в чужбина, която е разрушена. От началото на годината групата се ориентира към нов тип активност - импорт на подготвени цигари. Излизат по-евтино и рискът е по-малък ", описа още Тончев.

 

По думите на Тончев акцията на ДАНС е почнала още преди 2 години, само че за нея не е знаел никой от два кабинета по това време. Според ръководителя на ДАНС към 10 съдии, следователи чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори са подпомагали активността на този канал.

ДАНС стартира разработка по канала още през 2022 година. Тогава в контраразузнаването се получава оперативна информация извън. Службите откриват, че Димитрови се познават с Живко Коцев още до момента в който той е бил шеф на националната полиция.

 

 

 

В дома на Бойко Рашков с Живко Коцев и партньор на Паскал Стефан Димитров

 

 

Живко Коцев с Марин Димитров - различен обвинен за присъединяване в контрабандата активност на Никола Николов - Паскал

 

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи фамилно на посетители при Марин Димитров

 

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев по халати дружно с контрабандиста Марин Димитров от групата на контрабандиста Паскал

 

Баща и наследник контрабандисти Марин Стефан Димитрови дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев

 

Живко Коцев с някогашния министър на туризма Николина Ангелкова и Стефан Димитров

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев с Николина Ангелкова - някогашен министър на туризма. Показва часовника за 50 000лв., подарък от Стефан Димитров.

 

" Заедно с юрист Доковска нямаме безусловно никакви подозрения в невинността на Живко Коцев. Въпрос на време е да потвърдим нашите изказвания, че господин Коцев не е направил безусловно никакво закононарушение! И ви апелирам, в случай че сте правилни публицисти, когато пристигна време да се приключват обвиняванията против него или да бъде оневинен, със същия възторг отново да присъствате и тогава отново да задавате въпроси. Може би не на нас въпроси, а на други сътрудници ", сподели бранителят му Илиян Василев на излизане след разпита на Живко Коцев пред КПК. 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР