Живеещите във варненския квартал Изгрев се оплакват от лошата инфраструктура

...
Живеещите във варненския квартал Изгрев се оплакват от лошата инфраструктура
Коментари Харесай

Жители на варненския квартал Изгрев настояват за по-добра инфраструктура

Живеещите във варненския квартал " Изгрев " се оплакват от неприятната инфраструктура в региона. Хората са подали тъжба до райoнното кметство и до общината, с която желаят да бъде уголемен и укрепен единственият път, който води до домовете им. На улица " Минзухар ", на която живеят над 40 фамилии, няма улично осветяване, тротоари и казани за боклук. А близкото дере не е обезопасено.

Варна

Хората от квартала са недоволни, че дерето крие заплаха и за водачите, и за пешеходците. Те упорстват то да бъде оградено.
ИвайлоПетров: Щях да изтърва детето си в дерето и апелирам да се обезопаси от единия до другия край. Николай Пеев: Ето тука падна кола, долу пътят е пропаднал.
Хората недоволстват и от неприятната инфраструктура в квартала.
Николай Пеев: Постоянно минават бетоновози. От тези бетоновози пътят, особено при мен, е пропаднал с към 30 см.
Това обаче не са единствените проблеми за живеещите в квартал " Изгрев ".
Николай Пеев: Миналата година тук изгоря къща измежду зима. Пожарните пристигнаха, не можаха да влязат. Същата работа е когато се наложи и за кола за спешна помощ.
Пътят в региона може да бъде уголемен единствено, в случай че притежателите правят отстъпка част от земята си безплатно. Това все още обаче се оказва невероятно.
Ивайло Петров: Някои не желаят да си ги дадат, други са в чужбина и са неоткриваеми.
Експерти от кметство " Приморски " са създали оглед в региона. Вече са сложени светлоотразителни табели до дерето. За улично осветяване и подсилване на пътя обаче няма планувани средства в общинската хазна. Това може да стане най-рано следващата година, когато бъде признат новият бюджет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР