Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме

...
Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме
Коментари Харесай

Дори не подозирате за тази отрова, скрита в храната ни, която ядем всеки ден!

Живеем в свят, в който изкуственото доминира. Онова, което консумираме обаче, даже когато съблюдаваме здравословен хранителен режим, не постоянно се оказва потребно за нас. Освен че ни бърка в джоба, постоянно ни бърка и в здравето! Днес насочваме вниманието ви към едно вещество, за чието битие даже не подозирате.

Вредата от него обаче може да провокира редица здравословни проблеми. А информацията за това по какъв начин и можем ли въобще да ограничим достъпа до него, постоянно е от изгода.

Чували ли сте за веществото акриламид? Вероятно не. То обаче се съдържа в огромен брой храни, които консумираме постоянно в всекидневието си. Става дума за химическо съединяване, което се употребява за приемането на полимера полиакриламид, служител за производството на пластмасовите опаковки.

Този полимер влиза в състава на лаковете, смолите, боите, лепилото и разнообразни течни почистващи препарати. Световната здравна организация дори е определила пределно допустимата норма за неговото наличие във водата - 0,1 микрограм (мкг) на литър. В Германия пък производителите на пластмасови опаковки са задължени да подсигуряват, че при контакт на торбичката с питателните артикули в тях не попада повече от 10 мкг от рисковото вещество на кг артикул.

Акриламидът е част и от публично изнесен лист с токсичните субстанции, който се явява приложение към закона за отбрана на околната среда в Щатите. Също по този начин там е направена и специфична разпоредба за производителите на храни, в която се споделя, че те са длъжни да понижат наличието на акриламид в продуктите. Вече се питате по какъв начин е допустимо това вещество да не е изрично неразрешено, нали? Към момента от Европейския съюз
предлагат акриламидът да бъде въведен в групата на веществата, които провокират мощно безпокойствие

Канцерогенен ли е акриламидът и по какъв начин да ограничим използването му четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР