Живата легенда на бойните спортове Фьодор Емеляненко продължава да пише

...
Живата легенда на бойните спортове Фьодор Емеляненко продължава да пише
Коментари Харесай

Лебедовата песен на Фьодор Емеляненко


Живата легенда на бойните спортове Фьодор Емеляненко продължава да написа история. 42-годишният руснак взе участие в някои от най-паметните мигове в Смесените бойни изкуства, а десетки негови почитатели поеха по пътя на Императора, с цел да доближат до елита на ММА.

В събота вечер Емеляненко ще излезе в следващата значима борба от неговата славна кариера. Той ще се бие в зала „ Форум “ в Лос Анджелис против Райън Бейдър. Мачът е край от шампионата на веригата „ Белатор “ в тежка категория.

Въпреки безапелационното показване в предходните кръгове почитатели и експерти не стопират да се питат дали не е време Емеляненко да остави ръкавиците в центъра на клетката.


След 38 победи (14 с нокаут, 15 със събмишън) и 5 загуби, някогашният първенец на веригата „ Прайд “ и 3-кратен международен отличник по бойно самбо Фьодор няма желание да стопира дотук. Той потвърди, че за него времето не важи след безапелационни победи с нокаут против Франк Мир и Чаел Сонен в предходните два кръга. Руснакът е със седем победи от последните си осем мача и от дълго време заличи отрицателната серия от три следващи провали във веригата „ Страйкфорс “ през 2010-а и 2011-а.

Срещу Императора ще се изправи 35-годишният Бейдър, който е в серия от шест следващи победи. Той също беше много безапелационен в шампионата. Още в първия кръг отхвърли Мо Лавал единствено за 15 секунди, а по-късно надделя извънредно безапелационно по точки Мат Митриоун, като не му даде никакви шансове.

Бейдър направи много прилична кариера в UFC. Там взе скъпи скалпове, побеждавайки Илир Латифи, два пъти Антонио Роджерио Ногейра, Рашад Евънс, Фил Дейвис, Овинс Сен Прю, Рафаел Кавалканте и Рампейдж Джексън и Кийт Жардейн.

UFC направиха голяма неточност и не предложиха нов контракт на Бейдър. Той подписа през 2017-а контракт с „ Белатор “ и незабавно по-късно стана първенец на организацията в лека-тежка категория след нов триумф над Фил Дейвис. Бейдър направи една отбрана на пояса, след което се включи в шампионата в тежка категория.

Американецът е първокласен герой с две трофеи от щатски шампионати. Негов съотборник в колежа е бил Кейн Веласкес. Бейдър обича да смъква своите противници с тейкдауни и да ги тормози, до момента в който ги откаже. Съвсем разумно е букмейкърите да дефинират точно него за любимец освен това с много сериозна разлика. Коефициентът за триумф на Емеляненко е към 4, до момента в който този на Бейдър е към 1.20.

Ще успее ли Емеляненко още веднъж ще покаже най-хубавото? Ще върне ли времето обратно, с цел да потвърди на целия свят кой е Императора? И дали възможният триумф няма да отвори вкус за още едно предизвикателство, което е най-коментираната тематика към руснака в продължение на години - офанзива на купата на UFC в тежка категория?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР