Жителите на второ созополско село изявяват желание да минат на

...
Жителите на второ созополско село изявяват желание да минат на
Коментари Харесай

Второ созополско село иска да стане част от Бургас

Жителите на второ созополско село изявяват предпочитание да минат на административно послушание на община Бургас . Тенденцията е плашеща, счита общинският консултант от Българска социалистическа партия Тихомир Янакиев, представен от БНР.

Първото село, чиито поданици желаеха смяна на административната карта, бяха от село Извор . Сега такова желание имат и хората от село Присад . Като главен проблем хората показват неналичието на вода и неприятните пътища.

" Проблемът с водата е подложен неведнъж аз също съм осведомен и съм е ходил в селото . За казуса знае в елементи и кметът на Созопол Панайот Рейзи. За страдание няма някакво съответно деяние и то от години ", сподели Янакиев.

Според него, казусът с смяната на административното разделяне не се политизира.

 800 учебни заведения са закрити за 15 години
800 учебни заведения са закрити за 15 години

Като причина показват демографската рецесия

Припомняме, село Присад е ситуирано на двадесетина километра югозападно от Бургас , а землището му надвишава седемнадесет хиляди декара. Най-голямата надморска височина, измерена там е 49 метра, съгласно wikipedia.

В селото се отглеждаха към 5 хиляди декара лозя - сортовете Каберне Совиньон, Розе от Южния бряг и други, само че лозята са изоставени.

На бургаското село Присад и на добричкото село Присад има кръстен остров в Антаркдида, наименуван Остров Присад. Той се намира в групата на Южните Шетландски острови, северно от остров Лоу.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР