Жителите на всички големи градове в Западните Балкани се сблъскват

...
Жителите на всички големи градове в Западните Балкани се сблъскват
Коментари Харесай

ООН: Тревожни са нивата на замърсяване на въздуха на Балканите

Жителите на всички огромни градове в Западните Балкани се сблъскват с тревожни нива на замърсяване на въздуха, които понижават продължителността на живота, тъй като изостаналият и политически неустойчив район зависи в огромна степен от изгарянето на въглища за произвеждане на сила, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на Организация на обединените нации.

Програмата на Организация на обединените нации за околната среда показа през днешния ден отчет въз основа на данни от 18 градове, който е направен в съдействие със Световната здравна организация и институциите, които наблюдават качеството на въздуха в Албания, Босна, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия, показва Българска телеграфна агенция.

Докладът показва, че хората в района са изложени на едни от най-високите концентрации на замърсяване на въздуха в Европа, надхвърлящи от време на време пет пъти допустимите равнища на национално и европейско ниво. Като съществена причина за замърсяването отчетът показва неналичието на достъп на Балканите до възобновима сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР