Жителите на шуменското село Хитрино смятат, че присъдата на машинистите

...
Жителите на шуменското село Хитрино смятат, че присъдата на машинистите
Коментари Харесай

​Жителите на Хитрино смятат, че присъдата на машинистите е твърде малка

Жителите на шуменското село Хитрино считат, че присъдата на машинистите е прекомерно дребна и те не са удовлетворени от решението на съда. Делото за влаковата злополуката, при която починаха 7 души и пострадаха 29, приключи с неоправдателни присъди за двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Петков. Шуменският областен съд постанови надлежно 15 и 10 години затвор и ги лиши за дълъг интервал от правото да упражняват специалността.

Шумен

След месец в кома, а по-късно поредност интервенции на крайници и укрепване на раните по главата, 31-годишният Георги Марков стартира новия си живот. Заедно с майка му и брат му бяха извадени от сринатата от гърмежа къща.
Георги Марков: Когато се разсъниха, се разсъниха от мощна болежка. Не виждах нищо. Чувах майка ми, която викаше: " Гошо, ела ме изрови ". Аз виках: " Майко, аз себе си не мога да извадя, кракът ми е строшен! ".
Въпреки че са изгубили доста, не са подготвени да търсят възмездие.
Георги Марков: Хората са създали неточност, карали са бързо. Да, дали съм им присъди, само че това няма да върне починалите, няма да върне на мене здравето...Гая Маркова: Аз не ги ненавиждам тези момчета, никой не желае да бъде на тяхното място.Неждет Мурат: Присъдата е дребна, не са удовлетворени хората. Материалните вреди са за милиони.  Адвокатът на потърпевшите в Хитрино: Присъдата не ни удовлетворява Адвокатът на потърпевшите в Хитрино: Присъдата не ни удовлетворява
Ефективни присъди за влаковата злополука в Хитрино. Машинистът Димитър Михнев е наказан на 15 години затвор, а 10 години получи помощникът му Радослав...

Адвокатът на потърпевшите сподели, че на фона на нанесените вреди, присъдата е дребна. Заведените 30 цивилен каузи за близо 6 млн. лева ще бъдат обновени едвам откакто влезе в действие присъдата по делото.
Николай Димитров, юрист на потърпевшите: Вместо тази компания да губи запас в безсмислени каузи, да си понесе отговорността. Също по този начин чакаме от страната да се задейства и да не чака да изтече отминалостта, да си заведе искове за това, което е нанесено като вреди на инфраструктурата.
Според хората в Хитрино, влаковете не престават да минават с висока скорост, без да се преценяват със страховете им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР