Жителите на с. Драганово излязоха на протест заради плановете на

...
Жителите на с. Драганово излязоха на протест заради плановете на
Коментари Харесай

Протест: Това е подготовка за унищожаване на българското население

Жителите на с. Драганово излязоха на митинг поради проектите на локалното ВиК сдружение за нарастване на цената на водата за клиентите във великотърновско с 45%, показани пред Комисията за енергийно и водно контролиране, оповестява.

“Това е подготовка за заличаване на българското население. Аз заплащам 16 кубика вода всеки месец, само че липсва качество на услугата”, разяснява един от протестиращите.



Кметът на селото удостовери думите му и напомни многократните повреди преди няколко години, оставили жителите на Драганово без вода през лятото.

75-годишната Мария Маркова от село Драганово взема минималната пенсия. За да оцелява отглежда плодове и зеленчуци в двора си. Възрастната жена, беше шокирана от новината за иден скок на цената на водата.

Жената стартира да постанова ограничавания в семейството. “Трябва да спрем да се къпем, един ден да перем в седмицата. Да не слагаме нищо в градинката, да не поливаме”, споделя Мария.



Преди една година село Драганово остана за дълго без подаване на питейна вода. Тогава жителите му излязоха на митинг. Въпреки недоволството проблемите не престават поради старите тръби.

Според протестиращите водата в селото е канцерогенна, което потвърждават и проучвания.

“Това е сериозен проблем. В случая с Велико Търново доставчикът не е извършил 11 от 30 индикатори за качество”. Това съобщи в студиото на “Здравей, България” омбудсманът Диана Ковачева.

“Средно загубите на вода за страната 63%. Има места като Шумен и Разград, където това число доближава до 83%”, сподели Ковачева. По думите ѝ “трябва да стане ясно каква е повода да няма усъвършенстване на качеството на водата през годините, а цената да се покачва непрекъснато”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР