Жителите на кв. Пастир в Генерал Тошево излязоха на протест.

...
Жителите на кв. Пастир в Генерал Тошево излязоха на протест.
Коментари Харесай

Жители на Генерал Тошево излязоха на протест заради триседмично безводие

Жителите на кв. " Пастир " в Генерал Тошево излязоха на митинг. С автошествие до граничния пункт " Кардам " те показаха недоволството си от продължителното безводие, на което бяха подложени от 25 април, поради отравяне на водата с препарати за растителна отбрана.

Генерал Тошево

Повече от 3 седмици 300 семейства останаха без течаща вода, поради замърсяване на водопреносната мрежа с пестициди. В петък с позволение на основния държавен здравен контрольор водата беше пусната, само че единствено за отчасти прилагане - без пиянство и готвене. Хората са безапелационни, че това не взема решение проблемите.

От ВиК Добрич признаха, че са били неподготвени за обстановката, тъй като условията на осъвременената през 2015 година разпоредба за качеството на водата са десетократно повишени. Няма обаче методика и лаборатория, която да ги изследва.
Валентин Димитров, кмет на община Генерал Тошево: Приели сме нещо, което е европейска инструкция и се получава един казус, който би трябвало да е обеца на ухото ни и да решим проблема.Росица Стоева, уредник на митинга: Това е невероятно, в 21 век да няма лаборатория в страната ни, която да изследва питейна вода. Ние не знаем тази вода от години питейна ли е, не е ли.Димитър Желязков, гражданин на Генерал Тошево: Призовавам президента на Р България за свика Консултативния съвет по национална сигурност и да се вземе незабавно решение за запазване на водоизточниците в цялата страна.
С автошествие до граничния контролно-пропускателен пункт " Кардам " и назад, протестиращите желаеха чиста вода и непрекъснат надзор на използването на аграрни химикали. Те упорстват да бъде посочен виновникът за отравянето на водата. Прокуратурата води досъдебно произвеждане по случая.
 Две седмици безводие в квартал на Генерал Тошево Две седмици безводие в квартал на Генерал Тошево
Повече от 15 дни продължава безводието в квартал на град Генерал Тошево. Над 300 поданици останаха без вода откакто във водопреносната система попадна...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР