Жителите на Каварна, Балчик и Шабла излязоха на протест пред

...
Жителите на Каварна, Балчик и Шабла излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Жители на Каварна, Балчик и Шабла на протест срещу забраната да обработват земите си

Жителите на Каварна, Балчик и Шабла излязоха на митинг пред Община Каварна против възбраните за земеделие в региона върху парцелите им, защото земите им попадат в предпазената зона " Натура 2000 ". Забраната за обработка и градеж в този район е въведена от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
" Исканията на хората са за анулация на заповедта за възбрана на земеделие в тези региони. Хората желаят проверка на " Натура 2000 " и желаят едно заслужено отношение към имуществото им ". Това съобщи Димитър Канариев, ръководител на Асоциация " Българско Черноморие ", в ефира на Българска национална телевизия.
" Хората няма да могат да обработват земите си. Ще пострада и туристическият отрасъл, риболовците ще гледат по какъв начин минава рибата към комшиите, без да могат да я ловят. Много мъчително стартира това държавно управление. Сега тази възбрана е лишаване на права и благосъстоятелност ", означи още протестиращият. Канариев уточни, че земите, които са под тези забрани, са към 23 000 декара, а 440 кв. км е морската екватория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР