Жителите на гръцките острови Лесбос, Самос и Хиос организират днес

...
Жителите на гръцките острови Лесбос, Самос и Хиос организират днес
Коментари Харесай

Гръцките острови стачкуват заради мигрантите

Жителите на гръцките острови Лесбос, Самос и Хиос провеждат през днешния ден всеобща стачка и митинги на централните площади поради обстановката с мигрантите, заяви МИА. Те настояват да бъде понижен броят на мигрантите на островите и да бъдат заслужено разпределени в останалите елементи на Гърция. Протестиращите желаят търсещите леговище да бъдат настанени в центрове с естествени условия. Затворени са публичните институции, магазините, заведенията за хранене, таверните и кафенетата.

Префектът и кметовете на островите ще се срещнат на следващия ден в Атина с представители на виновните за обстановката министерства и ще връчат петиция от локалното население. Според формалните данни на гръцкото държавно управление, към 20 януари на Лесбос има 21 378 бежанци и мигранти. От тях 19 225 са в приемния център Мориа, чийто потенциал е 2 840 места. На Самос има 7 517 мигранти, а на Хиос – 6 003.

Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас съобщи пред медиите, че става въпрос за сериозен публичен проблем, който държавното управление се старае да реши.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР