Жителите на Флорида, ужилени от ветото на DeSantis, което струва 346 милиона долара в енергоспестяващи програми

...
ОРЛАНДО, Флорида — 22-годишният климатик и термопомпата в дома на
Коментари Харесай

ОРЛАНДО, Флорида — 22-годишният климатик и термопомпата в дома на Даниел Милиган в Делтона бяха на последния си крак и щеше струва поне 10 000 долара за замяна, голяма сума за човек на 60 години, който е бил съкратен и се е издържал на временна работа.

Той беше чул за нова федерална програма за отстъпки от 8,5 милиарда долара, насочена собственици на жилища с по-ниски и умерени доходи и нямаше търпение да кандидатства за програмата, за да помогне за плащането на подобренията, които биха помогнали за намаляване на сметките му за електричество.

Но когато се свърза с отдела за земеделие и потребителски услуги на Флорида, за да види дали участваше в програмата, категоричният отговор на службата, изпратен на 31 юли, го изненада: „На 15 юни 2023 г. губернаторът ДеСантис използва правото си на вето, за да премахне близо 30 милиона долара в енергийни програми“, се казва в неподписан имейл от офиса на FDACS на Енергия.

С един удар на писалката ДеСантис беше изтрил началните пари, необходими на Флорида, за да получи това, което би било $346 милиона от Вашингтон за термопомпата на Милиган и други енергоспестяващи програми, се казва в имейла .

„Той наранява милиони жители на Флорида“, каза Милиган, идентифицирайки себе си като политически независим през целия си живот.

ДеСантис не предложи обяснение за спирането на енергийните програми в съобщението си за вето.

Попитан защо ДеСантис го е направил, неговият прессекретар Джеръми Редфърн каза в имейл, че губернаторът „преглежда всеки законопроект и бюджетен кредит, които се намират на бюрото му, и използва правомощията си съгласно Конституцията на Флорида, за да налага вето на законопроекти, които той вярва, че са лоша обществена политика.“

Пет дни след като ДеСантис наложи вето на финансирането от 30 милиона долара за енергийни програми, които биха администрирали федералните отстъпки, директорът на Службата по енергетика изпрати писма до Министерството на енергетиката на САЩ, оттегляйки щатско приложение към програмата.

Министерството на енергетиката на САЩ изпрати насоки до държавните енергийни служби за създаване на програми за отстъпки за енергийна ефективност по програмата Rewiring America, която се финансира съгласно Закона за намаляване на инфлацията на президента Байдън и Закон за инвестициите в работни места.

„Той дава на държавите достатъчно гъвкавост да проектират програми за отстъпки, които работят за тях, като същевременно поставят приоритет върху обслужването на семейства с ниски до умерени доходи, които често харчат най-голямата част от доходите си за енергия разходи“, каза главният изпълнителен директор на Rewiring America Ари Матусиак в съобщение за новините.

Той каза, че е насочена към домакинствата, които често са най-трудни за поддържане на комфорт по време на екстремни температури, добавяйки, че програмата ще създаде 50 000 работни места .

Това не е първият път, когато DeSantis налага вето на бюджетна позиция, която би помогнала за намаляване на използването на газ или намаляване на разходите за енергия. Той наложи вето на SB 284, популярен, двупартиен законопроект, който щеше да позволи на държавните агенции да увеличат броя на електрическите превозни средства в своите автопаркове, мярка, която потенциално можеше да спести на държавата 277 милиона долара.

Това също не е за първи път DeSantis съкрати програма, подкрепяна от комисаря по земеделието Уилтън Симпсън. Той наложи вето на земя за 100 милиона долара за закупуване на сервитути за опазване на селските райони от фермери във Флорида, което обърка лидерите на селското стопанство в целия щат.

„Няма възможна причина да се насочваме към селското стопанство за една година, когато имаме милиарди долари в резерви “, каза тогава Симпсън. „Селското стопанство беше ощетено днес, както и щатът Флорида.“

Намаляването на енергийните разходи е основен приоритет за нейните избиратели, каза щатският представител Анна Ескамани, демократ от Орландо. Тя и други членове на законодателната група за климата и енергетиката наскоро се срещнаха с представители на Министерството на енергетиката на САЩ, за да обсъдят други начини за получаване на тези пари на жителите на Флорида, но това не изглежда възможно според закона.

“ Това е просто още един пример за това, че ДеСантис избира политическата амбиция пред народа на Флорида“, каза Ескамани. „Това не само е глупаво, но струва пари на хората, особено сега с топлината и пиковото потребление на енергия.“

Крайният срок на Министерството на енергетиката на САЩ, в който държавите да се възползват от тези средства за отстъпки, е 31 януари 2025 г., каза Елън Куолс, говорител на програмата за отстъпки. Така че Законодателният орган може потенциално да присвои отново тези начални пари на следващата сесия и да кандидатства отново за безвъзмездните средства.

Милиган беше също толкова объркан, че ДеСантис отказа 350 милиона долара. Той го сравни с решението на бившия губернатор Рик Скот да прехвърли 1 милиард долара от президента Обама за изграждане на високоскоростна железница от Орландо до Тампа. Вместо това тези пари отидоха в Калифорния и Северна Каролина.

„Трябва да получим възвръщаемост на нашите данъчни долари. Това много ме ядосва“, каза Милиган. „DeSantis ни отряза до колене.“

Алисън Райс очакваше с нетърпение да използва тази програма, за да помогне за финансирането на надстройки на 52-годишния си дом в Winter Park. Тя откри, че електрическото окабеляване е остаряло, така че отлага закупуването на нов климатик, бойлер за топла вода и ново електрическо окабеляване.

„Имам нужда от всичко, което се предлага в този списък“, Райс каза.

Програмата ще помогне за запазването на друг по-стар жилищен фонд като нейния, което ще помогне за поддържането на достъпни жилища, каза тя.

„Трябва да инвестираме пари в съществуващите квартали като Азалия Парк и Пайн Хилс“, каза Райс, „не строете нови.“

———

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР