Жителите на четири села затвориха за два часа участък от

...
Жителите на четири села затвориха за два часа участък от
Коментари Харесай

Заради лош път: Жители на села затвориха участък от пътя Ямбол-Нова Загора

Жителите на четири села затвориха за два часа сектор от третокласния републикански път Ямбол-Нова Загора в символ на митинг поради неприятното му положение.

Хора от селата Бояджик, Болярско, Златари и Гълъбинци в Ямболско се заканиха да продължат с митингите, до момента в който на пътя не бъде изработен главен ремонт. 
 Българска телеграфна агенция
Основен ремонт на пътя, преминаващ през обитаемоте места, не е юридически от 40 години, а единствено са давани обещания, споделиха кметовете на селата. Според тях секторът е извънредно рисков за прекосяване, тук-там пропаданията са към 30-40 см.

По него всекидневно с риск пътуват стотици коли, рейсове с възпитаници, работещи в енергийния комплекс „ Марица - Изток “, бавят се пожарни и коли за спешна помощ при незабавни случаи, описаха още те.

„ Аз не знам по какъв начин може страната по подобен възмутителен и безгрижен метод да се отнася към живота на хората . Това просто е геноцид по отношение на хората. Казваме, че желаеме нашите села да бъдат привлекателни за младежите. Как да бъдат привлекателни?
 Българска телеграфна агенция
Как да бъдат припознато място за живеене, в случай че републиканската пътна инфраструктура до нашите обитаеми места е в такова непоносимо извънредно положение “, сподели кметът на община Тунджа Станчо Ставрев.

По думите му е затруднена и работата на двата дома за възрастни хора в с. Болярско. „ Много е сложен достъпът, имаме 50 индивида, настанени при нас - хора със специфични потребности, които обаче доста мъчно могат да бъдат обслужвани от лекари, от коли за спешна помощ.

Всяка вечер и всяка заран ние караме личен състав, съвсем няма ден без пукната гума, без строшен микробус “, сподели шефът на Дома за хора с деменция Теодора Ненкова.
 Българска телеграфна агенция
От Агенция „ Пътна инфраструктура “ обявиха, че ще бъде направено изкърпване на дупките. Аварийният ремонт ще бъде тази пролет, а за главен ще бъде оповестена социална поръчка идната година. 

" Сигнали от общинското управление и от селата са подавани неведнъж. Събрани са и над 500 подписа с искане за ремонт, само че досега без резултат " , сподели кметът на с. Бояджик Елена Маджарова. „ Обещавали са към този момент няколко пъти. Идваха комисии, гледаха пътя и нищо “, добави кметът на селото, в което живеят към 1500 души.
 Българска телеграфна агенция
„ Да чуят виновните хора в тази страна, че по този начин повече не може да продължава. Това е една дискриминация против всички нас, които живеем тук. Искам да ги попитам какъв брой време биха издържали да пътуват по този път. И докога ще продължаваме да чакаме “, попита кметът на с. Гълъбинци Росица Тодорова.

„ Пътят е в извънредно положение. С това, с което се пробват да ни замажат очите с тези кърпежи, няма по какъв начин да се случи, тъй като това няма да помогне, би трябвало главен ремонт на пътя “, сподели кметът на с. Болярско Ваня Пенева.

„ Изчерпа се на цяло търпението ни. Ще продължим с митингите, до момента в който забележим, че ремонт ще се реализира “, сподели кметският наместник на с. Златари Димитър Иванов. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР