Жителите на 22 кметства и 2 общини избират кмет.В 2-те

...
Жителите на 22 кметства и 2 общини избират кмет.В 2-те
Коментари Харесай

Избират кметове в 22 кметства и 2 общини

Жителите на 22 кметства и 2 общини избират кмет.

В 2-те общини и 19 кметства ще се организира непълен локален избор, а в 3 обитаеми места – нови избори.

Вотът е плануван с декрет на президента Румен Радев. Изборният ден стартира в 7.00 ч. и ще продължи до 20.00 ч.

Ако в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували гласоподаватели, ръководителят и секретарят на СИК откриват техния брой и идентичност и те се позволяват до гласоподаване след 20.00 ч., само че не по-късно от 21.00 ч., написа Епицентър.

Област Пазарджик:

Жителите на Община Септември ще избират кмет на община. За поста има единствено един претендент в лицето на Васка Рачева, издигната от Инициативен комитет. Разкрити са 30 изборни секции и две преносими. Право на глас в община Септември имат към 21 500 души. До непълен избор за кмет на община Септември се стигна откакто съдът удостовери решението на КПКОНПИ за спор на ползи при досегашния кмет Марин Рачев и го в профил от служба. Върховният касационен съд удостовери присъдата му за данъчни закононарушения. В 15-те обитаеми места общият брой на гласоподавателите е 21 559. Най-малък е броят на гласоподавателите в селата Горно и Долно Вършило – общо 20, най-вече хора ще гласоподават за кмет на община в град Септември – 6 992.

Жителите на Община Стрелча ще избират кмет на община. За поста има трима претенденти. Това са Димитър Кунчев, повдигнат от Политическа партия „ Обединена социалдемокрация “, Стойно Чачов, повдигнат от Политическа партия АБВ, и Георги Павлов, повдигнат от Инициативен комитет. Разкрити са 9 изборни секции. Право на глас в община Стрелча имат 4 000 души. До изборите в Стрелча се стигна откакто Върховният административен съд в профил от поста досегашния кмет Стойно Чачов поради спор на ползи.

Жителите на кметство Аканджиево в Община Белово ще избират сред двама претенденти. За кметското място ще премерят сили Васил Шуманов от „ Българска социалистическа партия за България “ и Латинка Илиева от Политическа партия ГЕРБ. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат към 350 души.

Област Бургас:

Жителите на кметство Изворище ще избират кмет на кметство. Кандидатът за поста е единствено един в лицето на Емине Сербез, издигната от Движение за права и свободи. Изборната секция е една.

Жителите на айтоското село Карагеоргиево ще избират кмет сред двама претенденти. За кметския стол се борят Зюмбюл Ахмед, издигната от Движение за права и свободи и Мартин Латифов от Политическа партия ГЕРБ. Общият брой на гласоподавателите в село Карагеоргиево е 1124 души. Изборните секции са две.

Област Варна:

Жителите на провадийското село Бозвелийско ще избират за собствен кмет всред Живко Панев от „ Българска социалистическа партия за България “ и Иван Параскевов от Политическа партия ГЕРБ. Разкрити са 2 изборни секции и една преносима. Право на глас в кметство Провадия имат към 1030 души.

Жителите на село Брестак в община Вълчи дол ще избират собствен кмет на кметство. За поста има единствено един претендент и това е Нели Димитрова, издигната от Политическа партия ГЕРБ. В Брестак са разкрити две секции, а популацията на селото е към 700 индивида.

Област Враца:

Избирателите в Соколаре в община Бяла Слатина ще избират собствен кмет на кметство. За поста има трима претенденти: Митко Петков от „ Българска социалистическа партия за България “, Йорданка Груева от Движение за права и свободи и Йошка Цветкова от Политическа партия ГЕРБ. Разкрити са 2 изборни секции. Право на глас имат 470 души.

Област Добрич:

Частичен локален избор ще се организира в кметство Житница в община Добричка. Единственият претендент за поста е Йордан Господинов, повдигнат от „ Земеделски национален съюз “. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат 361 души.

Област Кърджали:

Частичен локален избор ще се организира в две обитаеми места в област Кърджали.

Избори са планувани за кмет на кметство Брезен, община Ардино. Кандидатът за поста е един в лицето на Бирсен Ахмед от Движение за права и свободи. Разкрита е 1 изборна секция. Право на глас в кметство Ардино имат 400 души.

Жителите на кметство Соколино, община Момчилград, също ще избират собствен кмет. Аксой Хасан е единственият претендент за поста. Той е повдигнат от Движение за права и свободи. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат към 500 души.

Област Кюстендил:

Жителите на кметство Овчарци в община Сапарева баня ще избират кмет. Кандидатите за поста са двама. Това са Васил Говедарски, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ, и Радостина Сусанина, издигната от Инициативен комитет. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат 847 души.

Област Ловеч:

Жителите на кметство Карлуково, община Луковит, ще избират собствен кмет всред трима претенденти: Петко Иванов от „ Българска социалистическа партия за България “, Марияна Иванова – Маринова от Политическа партия ГЕРБ и Радослав Иванов от Партия Зелените. Разкрита е 1 изборна секция. Право на глас имат 464 души и 34 са подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес.

Област Плевен:

Жителите на кметство Бохот в община Плевен ще избират кмет сред двамата претенденти: Цветан Кънев, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ, и Бойка Пъшева, издигната от Демократична България – Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Област Пловдив:

За кмет на кметство в на село Брягово, община Първомай, ще гласоподават през днешния ден жителите на селото. Кандидатите за кмет са трима: Мария Стоянова от „ Българска социалистическа партия за България “, Марияна Камова от Политическа партия ГЕРБ и Петър Тенчев от ЗС „ Александър Стамболийски “. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат 475 души.

Област Разград:

В област Разград жителите на исперихското село Къпиновци ще избират кмет на кметство. Кандидатите са Зейти Адем, повдигнат от Движение за права и свободи, и Ерсан Мюмюн, повдигнат от ГЕРБ. Разкрита е 1 изборна секция. Право на глас имат 187 души.

В село Киченица, община Разград, също ще се организира непълен локален избор. Кандидатите за кмет на кметството са трима: Дамян Йосифов от „ Българска социалистическа партия за България “, Рахим Чаушев от Движение за права и свободи и Юзджан Рамаданов от Политическа партия ГЕРБ. Разкрита е 1 изборна секция. Право на глас имат 655 души.

Област Силистра:

Жителите на кметство Водно в община Дулото ще избират кмет сред претендентите Юксел Алиев, повдигнат от Движение за права и свободи, Хайредин Мехмед, повдигнат от ГЕРБ, и Ердинч Юнуз, повдигнат от Инициативен комитет. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат към 767 души.

Област Търговище:

Жителите на кметство Водица в община Попово също ще гласоподават за кмет Единственият претендент за поста е Иван Георгиев Иванов, повдигнат от „ Българска социалистическа партия за България “.

Кмет ще се изпира и в кметство Кралево в община Търговище. Там единственият претендент е Хикмет Ахмедов, повдигнат от Движение за права и свободи.

В кметство Медовина в община Попово също ще се организира избор за кмет сред претендентите Тодор Борисов, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ, и Цонка Петрова, издигната Политическа партия АБВ.

Жителите на кметство Острец също ще избират кмет. Единственият претендент е Виолета Кръстева, издигната от Политическа партия ГЕРБ.

Жителите на кметство Славяново в община Попово ще избират кмет на кметство. Кандидатите за поста са: Реджеб Мехмедов, повдигнат от „ Българска социалистическа партия за България “, Алтънай Ереджебова от Движение за права и свободи, Даниела Пенева, издигната от Политическа партия ГЕРБ, и Васил Стоилов, повдигнат от Политическа партия АБВ.
Разкрити са 6 изборни секции. Право на глас имат към 2650 души.

Област Ямбол:

Ще се организира непълен локален избор за кмет на кметство Тенево, община Тунджа. Кандидатите за поста са трима в лицето на Кольо Колев от Политическа партия Обединена Социалдемокрация, Диян Шишков от Политическа партия ГЕРБ и Димитър Комитов, повдигнат от Инициативен комитет. Разкрити са 2 изборни секции и една преносима. Право на глас имат 1259 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР