Жителите на 157 населени места в България ще получат безплатни

...
Жителите на 157 населени места в България ще получат безплатни
Коментари Харесай

Агрион прави безплатни медицински прегледи в цяла България

Жителите на 157 обитаеми места в България ще получат безвъзмездни медицински прегледи. Това оповестиха от компанията за ръководство на аграрни активи „ Агрион “, която провежда акция „ Дни на здравето “. В рамките на самодейността медицински екипи, наети от сдружението, ще вършат разбор на кръвната захар и кръвното налягане на всички искащи. Хората ще получават и практични препоръки за предотвратяване от диабет и съответни рекомендации по отношение на измерените им резултати.

Инициативата „ Дни на здравето “ се провежда за поредна годинаи е част от социално- виновната активност на земеделското сдружение за подкрепяне на българското опазване на здравето и предварителна защита на най-уязвимите групи. Тя ще се организира от 18 август до 5 септември в цялата страна. Информация за датите и обитаемоте места, където ще има мобилна здравна станция на „ Агрион “ може да откриете на уеб страницата на земеделското сдружение на адрес https://www.agrion.bg/bg/dni_na_zdraveto/ и на фейсбук страницата на компанията https://facebook.com/agrion.bg/.Посетителите ще могат да вземат участие в проведена лотария с награди.

Според формалните данни на Министерство на здравеопазването над 520 хиляди души в България страдат от диабет, което е близо 9% от популацията на страната. 40% от хората обаче не знаят, че са заболели, поради неналичието на постоянна профилактика. В огромна част от случаите липсват признаци на болестта и то се открива инцидентно при осъществяване на проучвания по различен мотив.

Още по-стряскаща е статистиката при хипертонията. По последни данни над 2,7 млн. души страдат от нараснало кръвно налягане. Това е и повода екипите на „ Агрион “ да насочат напъните си към проучване точно на тези заболявания.

Целта на самодейността „ Дни на здравето”е да се подкрепи профилактиката на обществено значими болести. „ Ние имаме вяра, че към личното си здраве би трябвало да се отнасяме със същата отговорност, както към земята си ”, споделиха от „ Агрион “.

„ Следвайки социално-отговорната политика на компанията, желаеме да помогнем на по-възрастното население и всички искащи да получат безвъзмездна информация за положението на кръвното си налягане и кръвната захар “, разясниха от мениджмънта на компанията. От друга страна това икономисва време и средства на хората за проучване и посещаване на лечебни заведения, които постоянно са на отдалечено разстояние от селата.

Данните демонстрират, че голямачаст от хората по селата не ревизират постоянно кръвната си захар и не наблюдават кръвното си налягане. Голяма част от тях ползват самолечение, което може да се окаже съдбовно. За това медицинските екипи ще дават и съответни рекомендации на всички, които се подложат на проучвания.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР