Жители от община Струмяни излязоха на пореден протест заради тройното

...
Жители от община Струмяни излязоха на пореден протест заради тройното
Коментари Харесай

Жители на Струмяни протестираха заради тройно поскъпване на водата

Жители от община Струмяни излязоха на следващ митинг поради тройното повишаване на цената на водата от началото на годината. Те отхвърлят да заплащат сметките си към този момент пети месец и настояват че сумите, които дължат са непостижими за тях. Тази заран протестиращите пробваха да беседват с кмета на община Струмяни, само че той не се появи, с цел да даде изясненост по отношение на настояването им за обособяване от ВиК асоциацията в област Благоевград.

Струмяни

В началото на годината цената на водата в община Струмяни е увеличена от 60 стотинки на 1лев и 52 стотинки за кубик.
Надка Вълкова: От 27 февруари до 6 ти тоя месец, имам 50 кубика насъбрани...Живея сама в къщата, нямам никой, който да живее при мен, с цел да може да се харчи толкоз доста вода. Как ще ги платя? Нали би трябвало и други сметки да заплащам, нали би трябвало и медикаменти да си купя...
Недоволството си локалните поданици насочиха най-много против ВиК асоциацията и присъединението им към ВиК Благоевград.
Георги Фильов, ръководител на Инициативния комитет: От 5 месеца вървене по тъгите с тази питейна вода, считаме че това което досега е направено, е нелегално. Затова тъй като няма допитване до хората, няма правени анкети. Хората са толкоз изнервени, че в един избран миг чакаме да се случи нещо непредвидено, в случай че влязат в някой двор да засичат водомерите.
Жителите на селата Илинденци, Микрево и Струмяни желаят да изоставен ВиК асоциацията в област Благоевград и да бъде основано независимо водно сдружение на територията на общината, както е било до предходната година.
Илия Башлиев, кмет на село Илинденци: Никога няма да останем в тая асоциация...Да кажа на господин Нанков - какъв му е казуса, да ни даде да си оперираме ние сами в община Струмяни и да си направляваме сами водата?
Твърдо решени да не се съгласяват с новите цени на водата, хората от селата в община Струмяни са безапелационни, че няма да заплащат по новите разценки. Заканиха се, че в случай че казусът не бъде решен, ще затворят интернационалния път за Гърция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР