Жители на варненско село запълниха сами улични дупки. До самодейното

...
Жители на варненско село запълниха сами улични дупки. До самодейното
Коментари Харесай

Жители на варненско село сами си запълват уличните дупки

Жители на варненско село запълниха сами улични дупки. До самодейното благоустрояване в центъра на Китка, община Аврен, се стигна, откакто локалните не получиха отговор на настояването си за главен ремонт на пътя към селото.

В акцията, извършена в предпоследния деннаоктомври, се включиха десетки локални поданици. Осигурени бяха бъркачка за бетон, машина за издухване на праха, лопати и метли. Използвани бяха над 5,5 тона строителни материали, обезпечени от притежател на строителна борса във Варна, разкри пред Дарик един от основателите на акцията Мирослав Славов.

 В Китка са наясно са, че кърпенето на асфалт с бетон не е най-хубавото решение. Това обаче не е първото самоинициативно запълване на дупки в селото. Миналата есен запалянковците организираха сходна акция по различен проблем пътен сектор край селото. Бетонът в дупките си стои.

 Като всяка сполучливо приключена работа, запълването на дупки тази есен в Китка приключи с рязане на лента

„ Все още таим вяра, че скоро и на нашия път ще дойде техника за асфалтиране и ще стартира работа. Защото и ние сме равнопоставени поданици на България, плащаме винетки, локални налози и такси, пътни данъци, и е време да ни бъде обезпечено обикновено и умерено напредване до парцелите ни. Време е също локалната власт да се научи да демонстрира угриженост към ежедневните проблеми на хората, а не да заявява устнатакава единствено по предизборни акции ", акцентират локалните.

Още за самодейната акция по запълване на дупки в село Китка ще откриете в прикачения аудио файл.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР