Жители на столичния квартал Стрелбище протестираха снощи срещу плановете да

...
Жители на столичния квартал Стрелбище протестираха снощи срещу плановете да
Коментари Харесай

В Стрелбище протестираха срещу небостъргач

Жители на столичния квартал " Стрелбище " стачкуваха нощес против проектите да бъде вдигнат 43-етажен небостъргач наоколо до кръстовището на булевардите „ Петко Тодоров " и „ България ". Според тях по време на градежа на небостъргача ще би трябвало да търпят няколко години звук, а и на избраното за постройката място имало подпочвени води, съобщи Българска национална телевизия.
От строителната компания са обяснили пред малкия екран, че парцелът е платен през 2006 година Тогавашният общ организационен проект предвиждал градеж на високи здания. Мястото било несъмнено за озеленяване, няколко години по-късно, когато в проекта се трансформира предназначението му. От компанията настояват, че никой не ги е уведомил. Двама основни архитекти на София са отказали да разрешат строителството. Върховният административен съд обаче реши, че притежателят е ощетен и анулира отхвърли.
" Разрешението за градеж към момента е много надалеч. В момента е етапа на подробния организационен проект. Проблемът е чисто нормативно, че този обстоен организационен проект не дава отговор на редица условия - не е направен върху кадастрална карта, през парцела минава инженерна инфраструктура, както не са спазени условията за координиране с дирекция,,Зелени системи``, съобщи основният проектант на София Здравко Здравков.
Протестиращите събират подписка и се заканиха, че в случай че не бъдат чути ще стачкуват още веднъж след 10 дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР