Жители на столичния квартал Лагера излязоха на протест срещу намеренията

...
Жители на столичния квартал Лагера излязоха на протест срещу намеренията
Коментари Харесай

Как детска площадка, паркинг и зелени площи се оказаха частна собственост в София?

Жители на столичния квартал " Лагера " излязоха на митинг против желанията за застрояване и ограждането на междублоковото пространство до бл. 60. Блокът е на 18 етажа с по 5 жилището на етаж.

Оказва се, че прилежащите към постройката паркинг, тротоар, зелени зони и детска площадка, са частна благосъстоятелност след заменка, осъществена от Столична община през 2001г., когато кмет е Стефан Софиянски и финализирана през 2008г. при кмет Бойко Борисов.

През 2012 година е издадена заповед, за допускане на устройствена процедура, която краткотрайно стопира опцията за застрояване на терена.

Местните обаче упорстват за непрекъсната възбрана за застрояване.

В " Денят стартира " заместник-кметът на регион Красно село Николай Веселинов съобщи, че парцелът е продаден като урегулиран, само че в действителност няма подобен статут. Районната администрация е помолила притежателя да отстрани загражденията, защото законът не разрешава ограждането на терени, които не са част от контролирана територия.

Николай Веселинов посочи, че община Красно село има ясна политика по отношение на градежите в жилищните комплекси. Ново строителство е възможно само при съществуването на проект за преструктуриране на жилищния комплекс - повсеместен или най-малко за един от кварталите в комплекса.

Още детайлности вижте в директното включване на Софи Цветкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР