Жители на Симитли отново излязоха на протест тази вечер и

...
Жители на Симитли отново излязоха на протест тази вечер и
Коментари Харесай

Протест блокира път Е-79 преди разклона за Разлог и Банско


Жители на Симитли още веднъж излязоха на митинг довечера и блокираха пътя за Разлог и Банско. Половин час по-късно митингът се реалокира на основен път Е-79 преди разклона за Разлог и Банско, с което се спря придвижването освен към курортите в тази посока, само че и към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ".

Причина за недоволството на хората е забавеното стартиране в употреба на ремонтирания мост сред най-големия квартал в града – " Ораново ", и централната част на Симитли, оповестява Българска телеграфна агенция. 

По думите на поданици на града,​ мостът е подготвен преди повече от месец, само че се бави стартирането му в употреба. Новото оборудване е построено на мястото на остарял мост над река Струма, а ремонтните действия започнаха при започване на септември предходната година. Мостът е най-прекият път сред квартала и централната част на града, където са административни здания, институции и учебни заведения. 

Протестът е освен за моста, само че и поради разрушените тротоари след ремонт на Агенция " Пътна инфраструктура " в село Полето и с искане да се слагат мантинели на пътя сред Полето и Брежани, който е рисков, сподели пред публицисти кметът на Симитли Апостол Апостолов. Той добави, че това са живи села, с повече от 1500 души.

Това е втори митинг. На 29 април вечерта беше извършен митинг на същото място, при който протестиращите затвориха, с изключение на пътя за Банско, и основния път Е-79 в региона на Симитли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР