Жители на село Владая организираха петиция, адресирана до министър-председателя Бойко

...
Жители на село Владая организираха петиция, адресирана до министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

Жителите на Владая не се предават

Жители на село Владая проведоха петиция, адресирана до министър-председателя Бойко Борисов. Тяхното гледище е той персонално да се заеме и спомогне за решението на проблемите по пътя София-Перник.

Организаторът на петицията, инж. Васил Николов, напомня, че още в края на 2017 година от Агенция "Пътна инфраструктура " са почнали ремонт с последна цел осъществяване на реверсивно придвижване в тесните сектори на трасето, само че този ремонт към момента не е завършен, а осъществените досега действия са изпълнени некачествено.

Протестиращите упорстват да бъде проведен цивилен надзор при осъществяването на поправки от подобен мащаб.

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР,

Настояваме да бъде осъществявана краткотрайна организация на придвижването по Е-79 в две ленти, посока София, всяка делнична заран от 6,30 до 10 часа. Временната организация би трябвало да продължи до осъществяване на плана за реверсивно придвижване по пътя Перник – София. Многократно сме алармирали за времето, което се губи в тези тапи и настояваме волята ни да бъде почетена. Вече организирахме митинги и сигнализирахме Министерство на регионалното развитие за некачественото осъществяване на ремонта на пътя.

Настояваме да се реализира цивилен надзор на обекти от подобен мащаб. Смятаме, че е немислимо ремонт за милиони да бъде осъществяван некачествено. Два месеца след ремонта към този момент се появиха дупки, пропаднаха шахтите, улични оттоци бяха оставени без решетки, не бе осъществено качествено отводняване на пътя и около шосето се наводняват дворове и падат подпорни стени.

Не на последно място настояваме да се погрижите за сигурността на пешеходците и пътуващите, да се слагат светофари на рисковите места, да се урегулират входовете и изходите на пътя, а незаконните да се затворят с мантинели.

Тъй като диалозите ни с представители на АПИ и основния секретар на Министерство на регионалното развитие не доведоха до резултат, на 20.05.2018 година организирахме митинг при караулката на Владая, където даже бе блокиран път Е-79, макар напъните на полицията да предотврати блокирането на придвижването. Подготвяме и нов митинг, при който още веднъж ще бъде блокиран интернационален път Е-79. Петицията досега е подкрепена и от жители от гр. София, гр. Перник, с. Драгичево и гр. Радомир. Ще разчитаме на тези обитаеми места да поддържат и идния митинг.

https://www.peticiq.com/bez_zadrastvane
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР